英语四六级考试 - 论文联盟-南大CSSCI北大中文核心期刊职称毕业论文发表网站 zh-CNiwms.net <![CDATA[论文联盟-南大CSSCI北大中文核心期刊职称毕业论文发表网站]]> pic/logo.gif http://www.2868631.com/ <![CDATA[六级长难句结构分析最新经典一百句(一)]]> Thu, 06 Oct 2005 02:14:00 GMT 1. The American economic system is, organized around a basically private-enterprise, market-oriented economy in which consumers largely determine what shall be produced by spending their money in the marketplace for those goods and services that they want most.

  [参考译文] 美国的经济是以基本的私有企业和市场导向经济为架构的,在这种经济中,消费者很大程度上通过在市场上为那些他们最想要的货品和服务付费来决定什么应该被制造出来。

  2. Thus, in the American economic system it is the demand of individual consumers, coupled with the desire of businessmen to maximize profits and the desire of individuals to maximize their incomes, that together determine what shall be produced and how resources are used to produce it.

  [参考译文] 因此,在美国的经济体系中,个体消费者的需求与商人试图最大化其利润的欲望和个人想最大化其收入效用的欲望相结合,一起决定了什么应该被制造,以及?#35797;?#22914;何被?#32654;?#21046;造它们。

  3. If, on the other hand, producing more of a commodity results in reducing its cost, this will tend to increase the supply offered by seller-producers, which in turn will lower the price and permit more consumers to buy the product.

  [参考译文] 另一方面,如果大量制造某种商品导致其成本下降,那么这就有可能增加卖方和制造商能提供的供给,而这也就会反过来降?#22270;?#26684;并?#24066;?#26356;多?#21335;?费者购买产品。

  4. In the American economy, the concept of private property embraces not only the ownership of productive resources but also certain rights, including the right to determine the price of a product or to make a free contract with another private individual.

  [参考译文] 在美国经济中,私有财产的概念不仅包含对生产?#35797;?#30340;所有权,也指其他一些特定的权利,如确定一个产品价格和与另一个私人个体(经济单位) 自由签定合同的权利。

  5. At the same time these computers record which hours are busiest and which employers are the most efficient, allowing personnel and staffing assignments to be made accordingly. And they also identify preferred customers for promotional campaigns.

  [参考译文] 同时这些计算机记录下哪些时间是最忙的,哪些员工工作效率最高,这样就能相应地做出人员人事安排。而且它们(计算机)也能为促销活动?#19994;?#37027;些拥有优先权的顾客。

  6. Numerous other commercial enterprises, from theaters to magazine publishers, from gas and electric utilities to milk processors, bring better and more efficient services to consumers through the use of computers.

  [参考译文] 不计其数的其他商业企业,从剧院到杂志出版商,从公用?#35745;?#30005;力设施到牛奶处理厂,都通过计算机的使用给消费者带来更好、更有效率的服务。

  7. Exceptional children are different in some significant way from others of the same age For these children to develop to their full adult potential, their education must be adapted to those differences.

  [参考译文] 残疾儿童在许多关键方面都与其同龄人不同。为了让这些孩子发展其全部的成人后的潜能,他们的教育必须适应这些不同。

  8. The great interest in exceptional children shown in public education over the past three decades indicates the strong feeling in our society that all citizens, whatever their special conditions, deserve the opportunity to fully develop their capabilities.

  [参考译文] 在过去的30年中,公共教育中?#20801;?#30340;对残疾儿童的巨大关注表明了我们社会中的一种中强?#19994;那?#32490;,那就是所有的公民,不管其情况有多特殊,都应享有充分发展其能力的机会。

  9. It serves directly to assist a rapid distribution of goods at reasonable price, thereby establishing a firm home market and so making it possible to provide for export at competitive prices.

  [参考译文] 它(广告)能够直接帮助货物以比较合理的价格被迅速分销出去,因此可以(?#26500;?#21496;)建立一个坚固的国内市场,同时也使以具有竞争力的价格提供出口变得可能。

  10. Apart from the fact that twenty-seven acts of Parliament govern the terms of advertising, no regular advertiser dare promote a product that fails to live up to the promise of his advertisements.

  [参考译文] 除去议会有27件法案来规范广告的条件,没有任何一个正式的广告商敢于推销一种商品却不能兑?#21046;?#22312;广告中的?#20449;怠?/P>

  11. If its message were confined merely to information and that in itself would be difficult if not impossible to achieve, for even a detail such as the choice of the color of a shirt is subtly persuasive-advertising wound be so boring that no one wound pay any attention.

  [参考译文] 如果其信息只被局限于告知一一就广告而言,如果这不是完全不可能达到的,也是非常难做的,因为即便是一个诸如衬衫的颜色的选择这样?#21335;?#33410;都会具有微妙的说服意味,那么广告就会如此地乏味以至于没有人会关注它。

  12. The workers who gets a promotion, the student whose grades improve, the foreigner who learns a new language-all these are examples of people who have measurable results to show for there efforts.

  [参考译文] 得到了升迁的工人们,成绩进步的学生,学会了一门新语言的外国人一 一这些都是那些有可衡量的结果宋?#20801;?#20854;努力的人们的例证。

  13. As families move away from their stable community, their friends of many years, their extended family relationships, the informal flow of information is cut off, and with it the confidence that information will be available when needed and will be trustworthy and reliable.

  [参考译文] 随着家庭离开他们原来稳定的社区,离开他们多年的朋友和扩展的家庭关系,非正式的信息流动被切断了,随之而去的是对在需要时能获得可靠和值得信赖的信息的信心。

  14. The individual now has more information available than any generation, and the task of finding that one piece of information relevant to his or her specific problem is complicated, time--consuming, and sometimes even overwhelming.

  [参考译文] 现在每个?#22235;?#22815;得到的信息比任何时代的人?#32423;啵?#32780;?#19994;?#19982;他/她的特定问题相关的那一点信息的任务不仅复杂、耗时,有时甚至令?#22235;?#20197;招。

  15. Expertise can be shared world wide through teleconferencing, and problems in dispute can be settled without the participants leaving their homes and/or jobs to travel to a distant conference site.

  [参考译文] 通过远程会议,专家知识可以在全世界范围内被分享,而争论的问题能够得到解决,同?#27605;?#20851;人员也不必离开他们的家庭或工作跑到一个遥远的开会地点。

  16. The current passion for making children compete against their classmates or against the clock produces a two-layer system, in which competitive A-types seem in some way better than their B type fellows.

  [参考译文] 现在这种让孩子们和其同学或时间竞争的热情导致了一个双层结构,在这个结构里面善于竞争的A类好像在某个方面要比他们B类的同辈更胜一筹。

  17. While talking to you, your could-be employer is deciding whether your education, your experience, and other qualifications will pay him to employ you and your "wares" and abilities must be displayed in an orderly and reasonably connected manner.

  [参考译文] 在跟你谈话的时候,可能成为你的雇主的人就一直在衡量你的教育、经 验和其他资格是不是值?#30431;?#38599;用你,而你的"商品"和能力一定要以一种有条不紊而且合情合理?#21335;?#20114;关联的方式被展示出来。

  18. The Corporation will survive as a publicly funded broadcasting organization, at least for the time being, but its role, its size and its programs are now the subject of a nation wide debate in Britain.

  [参考译文] 英国广播公司将作为一个公共基金支持的广播组织存在下来,至少目前会这样,但是它的角色、它的规模和它的节目现在在英国成了全国上下的讨论话题。

  19. The debate was launched by the Government, which invited anyone with an opinion of the BBC--including ordinary listeners and viewer to say what was good or bad about the Corporation, and even whether they thought it was worth keeping.

  [参考译文] 这场辩论是由政府发动的,政府请任何一个对英国广播公司有意见的人一包括普通的听众和观众一来说说这个公司好在哪里或坏在哪里,甚至要说说他们是否认为这个公司值得被保留下来。

  20. The change met the technical requirements of the new age by engaging a large profess signal element and prevented the decline in efficiency that so commonly spoiled the fortunes of family firms in the second and third generation after the energetic founders.

  [参考译文] 这种变化通过引入许多的专业因素从而适应了这个新时代的技术要求, 并且它(这种变化)防止了效率的降低。这?#20013;?#29575;的降低在精力充沛的创业者之后的第二代和第三代人(领导公司)的时候,经常会毁掉那些家族公司的财富。

  21. Such large, impersonal manipulation of capital and industry greatly increased the numbers and importance of shareholders as a class, an element in national life representing irresponsible wealth detached from the land and the duties of the landowners: and almost equally detached from the responsible management of business.

  [参考译文] 这样巨大而非个人的对资金和产业的放纵极大地增加了股东的数量和他们作为一个阶级的重要性,这是国家生活中代表不负责任的财富的一个因素,这种财富不但远离了土地和土地拥有者的责任,而且?#36127;?#21516;样与公司的负责任的管理毫无关系。

  22. Towns like Bournemouth and Eastbourne sprang up to house large "comfortable" classes who had retired on their incomes, and who had no relation to the rest of the community except that of drawing dividends and occasionally attending a shareholders' meeting to dictate their orders to the management.

  [参考译文] 像伯恩茅斯和?#20102;?#29305;本这样的城镇的涌现是为了给那些数量很多的"舒 适"阶级提供居住场所。这些人依赖于其丰厚收入而不工作,他们除了分红和?#32423;?#21442;加一下股东大会,向管理层口授一下自己的命令之外,跟社会的其他阶层毫无?#32454;稹?/P>

  23. The "shareholders" as such had no knowledge of the lives, thoughts or needs of the workmen employed by the company in which he held shares, and his influence on the relations of capital and labor was not good.

  [参考译文] 这样的"股东"对他拥有股份的公司所雇用的工人们的生活、思想和需求一无所知,而且他们对劳资双方的关系都不会产生积极的影响。

  24. The paid manager acting for the company was in more direct relation with the men and their demands, but even he had seldom that familiar personal knowledge of the workmen which the employer had often had under the more patriarchal system of the old family business now passing away.

  [参考译文] 代表公司的花钱雇来的经理与工人及其需求的关系更加直接,但是就连 他对工人们也没?#24515;?#31181;熟识的私人之间的?#31169;狻?#32780;在现在正在消失的古老家族公司的那种更加家长式的制度下的雇主们却常常对他们的工人有这样的私人关系。

  25. Among the many shaping factors, I would single out the country's excellent elementary schools: a labor force that welcomed the new technology; the practice of giving premiums to inventors; and above all the American genius for nonverbal, "spatial" thinking about things technological.

  [参考译文] 在许多形成因素当中,我将挑选出这些:这个国家优秀的小学教育:欢 迎新技术的劳动者们:奖励发明者的做法;而且最重要的是美国人在对那些技术?#20801;?#29289;的非言语的、 "空间性的"思考方面的天?#22330;?/P>

本条共2页,当前在第1页  1  2  

]]>
<![CDATA[大学英语四级考试词汇综合训练(4)]]> Thu, 06 Oct 2005 02:14:00 GMT 1.Even though he has lived in China for many years, Mark still can not _______ himself to the Chinese customs.

A.adopt B.adjust C.adapt D.accept

2.He tried to _______ with the manager for has salary.

A.evaluate B.object C.bargain D.pause

3.To some _______, Mary still does not understand this unit. But she herself does not believe so.

A.extend B.part C.extent D.content

4.Great Britain and France will hold a _______ regarding some European economic problems.

A.conference B.reference C.conversion D.cooperation

5.Since he often travels on business, he can _______ himself to sleeping in any place he can find.

A.make B.accustom C.force D.let

6.He has _______ much time and energy for his invention.

A.contained B.proceeded C.consumed D.paid

7.A good teacher always tries to _______ students to ask question.

A.encourage B.obey C.recall D.spread

8.If you want to see the chairman of the department, you’d better make an _______ with his secretary first.

A.admission B.agreement C.appointment D.alphabet

9.They say the new film is a(n) _______ picture so they won’t go to see it.

A. internal B.odd C.interesting D.dull

10.The judge _______ the murderer to twenty years in prison.

A.required B.ordered C.indicated D.sentenced

11.This university has _______ a great deal since our last visit.

A.appeared B.altered C.approached D.admired

12.She is narrow minded and always _______ what other people have.

A. jealous B.owes C.misses D.envies

13.When he woke up from his dream, the frightened boy tried to _______ his mother’s arm.

A.grape B.grey C.grip D.grave

14.Mary has never been _______ a ship.

A.abroad B.aboard C.above D.absorb

15.The modern camera lens may be coated with more than ten _______ for each piece of its glass.

A. levels B.stories C.layers D.formations

16.The thief was _______ by the police at the railway station.

A.carpet B.mined C.captured D.mounted

17.In fact, there is no _______ liberty in any country.

A.adequate B.absolute C.private D.practical

18.There is too much noise outside. I can not _______my attention on my work.

A.connect B.flat C.fill D.concentrate

19.While studying at U.C.L.A.,Mr.Wang _______ his old friend, whom he has not seen for nearly twenty years.

A.encountered B.whispered C.swung D.maid

20.The _______ production of engines in our factory has doubled this year.

A.manual B.annual C.amount D.alike

21.The Foreign Minister made an excellent _______ on the current international situation.

A.committee B.command C.comment D.commission

22.They _______ cattle mainly for the international market.

A.carpenter B.district C.ox D.breed

23.He went to the dance last night but couldn’t find a _______ because of his strange clothes.

A.pond B.saddle C.partner D.salad

24.Her father will never _______ of her going to study in the United States alone.

A.prove B.agree C.admit D.approve

25.I wish I could _______ you somehow for your kindness.

A.straw B.issue C.reward D.own

26.Our teacher was _______ by the funny story.

A.naked B.yielded C.amused D.expanded

27.The young people made a new _______ to the governor

A.proposal B.submerge C.tendency D.thread

28.In the film we saw last night, the hero _______ his wife to death with his sword.

A.throat B.thrust C.trust D.thread

29.If there is no other way to save a _______ person in a tall building on fire, fire fighters may spread a net into which the person can jump.

A.volt B.wrapped C.trapped D.deserted

30.Since 1978, many new _______ have been developed in our university to meet the increasing demands of the students.

A.disciplines B.entrances C.checks D.flames

31.How can we finish the work in the _______ of any other helpers?

A.era B.haste C.spare D.absence

32.The wounded soldiers’ blood _______ the ground red at the front.

A.died B.dumped C.drawed D.dyed

33.There are two governments in this country. But neither of them is regarded as the _______ one by the other.

A.panel B.legal C.purple D.republic

34.The question then ________: What are we going to do when we graduate from the university?

A.raises B.arouses C.arises D.rises

35.The _______ between the two playing periods of a football game is only a few minutes.

A. internal B.reserve C.interval D.radium

36.What we need to learn is how to put theory into _______ when we begin our fieldwork here.

A.appearance B.application C.accomplish D.achievement

37.It is a _______ truth that man is the only animal that has the power to speak and reason.

A.worthy B.virtual C.universal D.indefinite

38.His speech _______ the young people to continue their study.

A.glanced B.delayed C.inspired D.created

39.The ground around here is mostly _______ and not very good for farming.

A.board B.clay C.kid D.wax

40.Some people say that education is the best _______ for children.

A. investigation B.organization C.investment D.origin

41.She likes the _______ flower instead of the natural one.

A. article B.adventure C.ancient D.artificial

42.This highway runs _______ to the railway.

A. identical B.suitable C.parallel D.distribution

43.The rent for this house is $ 250. But you need also pay $50 first as the _______.

A.deposit B.council C.desired D.submitted

44.The rebuilding plan was _______ to the committee.

A.taped B.admitted C.desired D.submitted

45.Jack London worked very hard and finally he _______ success.

A.made B.found C.sought D.achieved

46.It’s just _______ bite. There is nothing to worry about.

A.a vessel B.a temple C.an insect D.an arbitrary

47.Jack is _______ of stealing the books from the library.

A.accused B.witnessed C.strained D.found

48.Metals expand when they are heated and _______ when cooled.

A. indicate B.eliminate C.conquer D.contract

49.In order to _______ a good knowledge of English, he gave up his job and went to study in an English school.

A.require B.inquire C.acquire D.address

50.He checked carefully to _______ the possible errors in his design.

A.eliminate B.exceed C.enlarge D.vibrate

答案:

1.C 2.C 3.C 4.A 5.B 6.C 7.A 8.C 9.D 10.D 11.B 12.D 13.C 14.B 15.C 16.C 17.B 18.D 19.A 20.B 21.C 22.D 23.C 24.D 25.C 26.C 27.A 28.B 29.C 30.A 31.D 32.D 33.B 34.C 35.C 36.B 37.C 38.C 39.B 40.C 41.D 42.C 43.A 44.D 45.D 46.C 47.A 48.D 49.C 50.A

]]>
<![CDATA[大学英语四级考试词汇综合训练(5)]]> Thu, 06 Oct 2005 02:14:00 GMT 1.His proposal is _______ to all of us and you do not need to tell us more about it.

A.apparent B.appearing C.approaching D.apart

2.This mountain range has many high _______ and fertile valleys.

A.peaks B.hills C.phases D.pink

3.He gave us a good _______ of his experience.

A.demonstration B.frequency C.descripton D.instruction

4.You have your choice of three _______ of ice cream.

A.varieties B.tops C.respects D.decks

5.This sick man was _______ in a blanket.

A. input B.issued C.ensured D.wrapped

6.This is the military ________. Nobody is allowed to get in without permission.

A.bond B.zone C.butter D.zoo

7.Rock music usually _______ the young people in most countries.

A.applies to B.appeals to C.amazes D.actress

8.Would he have seen you if you hadn’t _______ to him?

A. intended B.waved C.expressed D.debt

9.Everyone _______ the right to his own opinion.

A. imitates B.requests C.deserves D.outlines

10. I’m worried about the appearance of the floor. I need to _______ it.

A.clean B.fix C.wax D.oven

11. He felt _______ of what he had done in school.

A.shy B.ash C.advisable D.ashamed

12. Milk,butter,and cheese are _______ here from the farms.

A. imported B.transferred C.transformed D.transported

13.I never realized that someday I would be married to a _______.

A.molecule B.oxygen C.genius D.rug

14.We all _______ your coming to help us.

A.appropriate B.appreciate C.admit D.affect

15.What they are _______ about is which comes first: the chicken or the egg?

A.summing B.striking C.stirring D.arguing

16.I certainly didn’t intend to _______ your plans.

A.upset B.shake C.shave D.drag

17.If you want a pen, look inside the _______ of the desk.

A.box B.drawer C.major D.melt

18.Under no _______ will I go there again.

A.circumstances B.situation C.giant D.happen

19.This supermarket developed rapidly under his _______.

A.administration B.suggestion C.approach D.appearance

20.That is a _______ point of view. I don’t agree with you.

A.crystal B.protein C.union D.conservative

21.That radio company is so big that it has a lot of _______ in foreign countries.

A. introducers B.instructors C.conductors D.agents

22.I am afraid it was a _______ for you to do this.

A.bother B.bitter C.bake D.band

23During these ten years, many new methods have been _______ in the field of foreigh language teaching.

A.adopted B.adapted C.alarmed D.aided

24.That is _______ behavior and nobody likes it.

A.whistle B.structural C.selfish D.fur

25.Yesterday was such a _______ day we decided to go for a drive.

A.glorious B.dynamical C.avenue D.invitation

26.Two lines can form an infinite number of _______.

A.ankles B.angles C.angels D.adults

27.He needed a _______ operation.

A.missile B.indirect C.income D.minor

28.Most people say that the new film is a ______.

A.mystery B.smart C.furniture D.custom

29.They serve _______ food in this restaurant.

A.castle B.glue C.delicious D.wing

30.We are leaving this afternoon, but we have not _______ our suitcases yet.

A.trapped B.insulted C.packed D.invited

31.The _______ of the house is beautifully painted.

A.underneath B.well C.interior D.image

32.A general _______ is held in the United States every four years.

A.selection B.choice C.election D.choose

33.His friend was injured in an airplane _______.

A.break B.crash C.fail D.falling

34.I am a new _______. I was hired yesterday.

A.employer B.employee C.employment D.fence

35.I didn’t know where to send this _______ letter.

A.registered B.maid C.mail D.male

36.What are the _______ farm products in this region?

A.principle B.princess C.principal D.prince

37.Alan is a good football player and never breaks _______.

A. legal B.regulations C.limitation D.agreement

38.In college I _______ in science. What was your major?

A.majored B.ordered C.recorded D.touched

39.The first part of this paper is the _______ review.

A. literature B.field C.study D.phenomenom

40.The next time I buy a TV set, I’m going to buy one with a larger _______.

A.front B.screen C.part D.menu

41.This is the Chinese _______, translated from English.

A.publication B.editor C.printing D.version

42.He is a T. A. In the Department of English. T. A. Means teaching _______.

A.assistance B.assistant C.associate D.assit

43.Get up early and run every day. You will _______ a lot from it.

A.receive B.make C.benefit D.win

44.He always takes pride in his work. He is very _______.

A.humble B.devoted C.respective D.formal

45.Tomorrow we will _______ our day of independence.

A.favor B.expose C.roar D.celebrate

46.Your _______ in teaching is different from mine.

A.altitude B.approach C.fuel D.lump

47.How much are you going to _______ me for repairing this bike?

A.charge B.request C.require D.need

48.Culturally, this country is divided into two _______.

A.tides B.sections C.verses D.yards

49.Peter had his piano _______ yesterday and the result is excellent.

A.tuned B.turned C.tied D.wound

50.He said he is my _______ friend but I don’t think so.

A. intensive B.onion C.intimate D.occasion

答案:

1.A 2.A 3.C 4.A 5.D 6.B 7.B 8.B 9.C 10.C 11.D 12.D 13.C 14.B 15.D 16.A 17.B 18.A 19.A 20.D 21.D 22.A 23.A 24.C 25.A 26.B 27.D 28.A 29.C 30.C 31.C 32.D 33.B 34.B 35.A 36.C 37.B 38.A 39.A 40.B 41.D 42.B 43.C 44.B 45.D 46.B 47.A 48.B 49.A 50.C

]]>
<![CDATA[大学英语四级考试词汇综合训练(6)]]> Thu, 06 Oct 2005 02:14:00 GMT 1.Ten years later, that man was _______ from prison.

A.shut B. released C. penetrated D. elected

2.I _______ you’ve decided against taking my advice.

A.express B. declare C. assume D. exclude

3.I wrote to my aunt last night. I couldn’t _______ it any longer.

A.delay B. reply C. rely D. opposite

4.I imagine I’ll _______ some friends instead of going to the movies.

A.envy B. interest C. entertain D. courage

5.A________ thing happened to me last night.

A. sake B. peculiar C. baggage D. average

6.It was a terrible _______ and I won’t forget it.

A. shock B.vessel C.royal D.evidence

7.Mary is always _______ when she doesn’t get any mail.

A.affected B.dissed C.plain D.disturbed

8.Each member has a chance to _______ his argument in the conference.

A.present B.recall C.stock D.council

9.I wish you would give me a more detailed _______ of you trip.

A.account B.advance C.accuse D.count

10.What time is the mail _______ on Saturday?

A.objected B.outlet C.delivered D.starved

11.What’s the price of that _______ of potatoes?

A.beg B.pig C.pint D.sack

12.You don’t have to pay any _______ on personal belongings.

A.price B.duty C.expense D.elevator

13.Mary is too weak to _______ the piano across the room.

A.apply B.appeal C.attract D.drag

14.I was crossing the street and was almost _______ by car.

A.attacked B.dicked C.hit D.held

15.Do you have anything to _______ for customs?

A.show B.declare C.exam D.check

16.He worked hard this week, but _______ very little.

A.presented B.obeyed C.composed D.accomplished

17.Will you accept my _______?

A.sympathy B.synthetic C.satellite D.saddle

18.In general, my reaction is that we should _______ carefully.

A.proceed B.pace C.pale D.pan

19.Along the northern coast there are many deep _______.

A.divers B.harbors C.bats D.bars

20.Nobody knows who will be the _______ of this city.

A.mayor B.inhabitant C.dash D.bow

21.Food _______ is a big industry in this area.

A.projecting B.promising C.processing D.president

22.We never _______ that John would become a doctor.

A.respected B.wondered C.suspected D.estimated

23.Don’t be too _______ on your children. They are still too young.

A.shine B.internal C.copper D.severe

24.Greater efforts are needed before we can _______ our goal.

A.dozen B.attain C.avenue D.reward

25.Eggs are _______ according to size.

A.passed B.judged C.graded D.chained

26.He worked in our university as a football _______ for nearly five years.

A.clerk B.grain C.coach D.couch

27.The _______ in the river has to be rebuilt.

A.court B.cousin C.dam D.damp

28.He designed an experiment in order to _______ his theory.

A.demonstrate B.proof C.defense D.grasp

29.Heavy taxed are _______ on wines imported from the other countries.

A. imposed B.trgistered C.splashed D.thundered

30.I would like to visit you and _______ our friendship but in fact I can not come.

A.rent B.renew C.mouse D.spot

31.This factory is planning to build a new _______ line this year.

A.resemble B.assembly C.productive D.assess

32.Meat _______ much more easily than vegetables.

A. loses B.numerous C.weaves D.decays

33.Dr. Smith is _______ in his research and does not know anything about politics.

A.shut B.typed C.defeated D.absorbed

34. He said he would _______ me to Mr. Li but he didn’t .

A.comment B.suggest C.command D.recommend

35.A magnificent monument has been _______ in Tian An Men Square in honor of the people’s heroes.

A.envied B.erected C.created D.curved

36.In this kind of hotel, there are no _______ rooms.

A. luxury B.marvelous C.occasional D.sulphur

37.Nothing can _______ me to leave my own country.

A.verse B.hay C.tempt D.attempt

38.Nobody in the class can _______ him of his mistake.

A.believe B.admit C.thirst D.convince

39.This tree is _______ for its beautiful flowers.

A.hooked B.stemmed C.cultivated D.parceled

40.He _______ his success to the good education he has received.

A.distributes B.contributes C.attributes D.owns

41.Professor Smith seldom _______ the class on time.

A.dismisses B.nervous C.misleads D.regrets

42.Mr. Wang _______ his wife and children when he went to the United States.

A.prescribed B.delayed C.decreased D.deserted

43.He _______ a lot of time in trying to develop the education system in this area.

A. involved B.investigated C.invested D.interfered

44.They spent many years _______ for oil in this small island.

A.exploring B.exploding C.exposing D.exploiting

45.We can’t _______ the fact that we are still a developing country.

A. ignore B.neglect C.imagine D.impress

46.Can you _______ the man who robbed you of your watch?

A. illustrate B.exhibit C.damage D.identify

47.Many children in developing countries can not go to school,because of _______

A.property B.sword C.trace D.poverty

48.What is your _______ to his coming?

A.altitude B.attitude C.attribute D.aspect

49.He _______ into the water and rescued the little girl.

A. inserted B.sloped C.heaped D.dived

50.You may _______ of the extra books in our department library.

A.deposit B.enclose C.fade D.dispose

答案:

1.B 2.C 3.A 4.C 5.B 6.A 7.D 8.A 9.A 10.C 11.D 12.B 13.D 14.C 15.B 16.D 17.A 18.A 19.B 20.A 21.C 22.C 23.D 24.B 25.C 26.C 27.C 28.A 29.A30.B 31.B 32.D 33.D 34.D 35.B 36.A 37.C 38.D 39.C 40.C 41.A 42.D 43.C 44.A 45.A 46.D 47.D 48.B 49.D 50.D

]]>
<![CDATA[6月18日四级CET作文简评:考务变化及应试策略]]> Thu, 06 Oct 2005 02:14:00 GMT   写好一篇文章对参加四级考试的学生来说可谓至关重要,不容轻视。本次四级考试是宣?#20960;?#38761;后的第一次考试,大家可以看到,题型基本没有新变化。但本次考试在考务安排上有不少调整。下面就05年6月18日四级考试中出现的主要变化,作文特点,例文分析,及应试策略进行简要讨论。

   1.考务、答题和阅卷变化

  对考生来说,最直接和最大的变化是答题纸的改变。本次四级考试客观题和主观题都共用一张答题纸。客观题?#20204;?#31508;做答,主观题?#20184;?#29992;“黑色水笔”做答。另外,作文扫描输入电脑,阅卷人员在电脑上评卷。这为阅卷效率的提高提供了便利。同时,考生也应注意一下事项。 第一,涂改液,?#28304;?#39064;纸的折叠,和使用其他颜色的水笔都有可能对扫描效果造成负面影响。第二,由于作文采用先扫描,然后在电脑前阅卷,所以在阅卷教师主观判卷过程中,作文的框架和书写的整洁程度对分值段的评定起着较重要的作用。

  2.写作格式

  写作的格式有两种:齐头式(full block form)和缩进式(indented form)。采用齐头式,要求所有段落的首行,都在左边顶格,段落中间?#25307;小?#32553;进式要求每?#38382;?#34892;缩进四到五个字母。 这里推荐用齐头式,这样会让卷面看上去更整洁。另外,?#20013;?#24471;大且端正,?#19978;?#24471;文章清楚,也可以弥补?#20013;?#24471;不好的缺点。

  3.近期作文特点及例文分析

  以前的作文多以议论文为主,大多数提纲类似:有人认为…..,有人认为……,?#19994;目?#27861;。此类文章很容易用模板套用。近3年,多为描述原因现象等实?#32654;?#22411;的文章,模板的套用有了一些不便,但英文文章的结构仍不用做太大变动。下面,以05年6月四级作文为例,我们选用一篇11分段的文章分析其特点。首先要指出的是,选用11分段的例文是因为,对大多数只有本科一年级词汇量的考生来说,11分是完全能做到的。

  题目要求:

  120字,To write a short essay in honor of teachers on the occasion of Teacher’s Day

  提纲:

  1:向老师致以节日的问候

  2:从一件难忘的事情回忆老师对我们的教诲和无私的奉献

  3?#20309;?#22914;何报答老师的关爱

  Now people in growing numbers are beginning to realize that Teacher’s Day is of importance. So, I would like to send my best wishes to teachers in this Teacher’s Day.

  An unforgotten example can be easily found yesterday. In the morning, my classmates found me sick. And then I was sent to a hospital in few minutes by my teacher personally. Finally, he spent the whole night to take care of me kindly, though his son was still in the same hospital too.

  From the above, I strongly feel that something meaningful should be done for his kindness. I will spread his story among my classmates to let them realize how lucky they are to have such a good teacher. Besides, as a student, I know how enjoyable our teacher is if we get just an ounce of progress. Obviously, there’s little doubt that further attention will be paid to this day.

  本文尽管仍然有少量中文思维的印记和较生硬的套用,和少部分不妥表达,但其结构完整,思想清楚,中心突出,层次分明,句式灵活。保守估计,11分数段是完全可以拿到的。在该文中,我们不难看出,它比较成功的借用了议论文的结构和?#38382;?#27573;尾常用句,英文文章的结构和清晰表达得以显形。?#20040;?#21644;用句不算复杂,大多数大学一年级的学生都可以做到。

  4.误区和应试对策

  一、简单思维。在作文考试中,不少考生力图希望用自?#21512;?#26377;的词汇和语言基础,表达复杂的思想感情,这是一大弊病。四级考试是对英语语言运用能力的考查,得分的高低不是取决于思想的复?#26377;裕?#20998;析能力的高低或内容的标新立异。所以,对文章的思考越简单,就越有利于自己的语言发?#21360;?

  二、简单表达。由于这是主观题,部分考生被动的受到固有中文思维的牵制。力图用?#31995;?#30340;语言水平表达复杂的中文意思,生编硬造一些自认为美丽的句子,这样往往适得其反,造成表达错误。其结果是“我本将?#21335;?#26126;月,奈何明月?#23637;?#28192;”。请记住,不会说的话不要说,或换简单的方式表达。因为,阅卷人员在看你文章前,不知道你哪些话会说,哪些不会说。所以,只说自己会说的。简单的表述,这样也避免反错误。

  三、灵活的借用议论文句式。在刚才的例文中,我们不难发现,它的开头和结尾句是套用议论文的成熟句式,这样句子质量比较高,和自?#27627;偈北?#36896;的句子相比,减少了错误发生的可能。同时,这样也避免了过于俗?#20303;?#27604;如,此次考试中,一个30人考场,有7位考生(近1/4)的开头句意思如此类似:When I was young, I wanted to be a teacher.

四、灵活借用议论文套路。从近几年的四级考试作文看来,尽管实用性提高了,但行文大多可以套用“中心句+1、2、3”模式。即,每段第一句是Topic sentence,改编自该段相对应的提纲,后面的1、2、3是链接词,每个1、2、3后接分支观点。这种表达,中心突出,层次分明,同时也节省了考生构思结构的麻?#22330;?

  得分?#35760;?#31616;要:“卷面整洁,文理通畅,主题明确,层次分明,开头精彩,句式灵活,少反错误”。

  总的来说,大学英语四六级考试,做为中国人自己的英语语言测试,其科学性和权威性,目前在国内是难以被替代的。随着英语全球化发展,外资的不断引入和对外交流的不断扩大,在激?#19994;?#23601;业竞争中,四六级分数的高低,对大多数毕业生的求职有着不?#21830;?#20195;的重要作用。四六级的作用和影响将在较长时间内难以动摇。

  作文,做为测试语言应用的重要部分,其地位在大多英语考试中不?#21830;?#20195;。不难发现,无论在四六级考试改革前或后,作文部分所占分值比例都无变化,出题方式也不会有太大变化。广大学员只要能把握好英语作文考试特征和得分?#35760;桑?#23601;能写出一篇不错的四级作文。

  (吴泽扬:上海新东方国内考试部四六级作文优秀主讲教师)

]]>
<![CDATA[从今年6月六级考试作文谈说明文的写作方法]]> Thu, 06 Oct 2005 02:14:00 GMT   For this part, you are allowed 30 minutes to write an essay entitled “On Piracy” of no less than 150 words. You may base your writing on the following outline:

  1.目前盗版?#21335;?#35937;比较?#29616;亍?

  2.造成这种现象的原因及危害

  3.我们应该怎么做

  Useful words and expressions

  盗版piracy (n)

  盗版产品pirated products

  知识产权intellectual products

  侵犯版权infringe sb’s copyright, copyright infringement

  上面就是刚刚考过的六级作文试题。一看到这次六级作文题,我们都会觉得非常熟悉。不是吗?请看:

  03.12月六级作文Reduce Waste on Campus

  1. 目前有些校园内浪费现象?#29616;?

  2. 浪费的危害

  3. 从我做起,杜绝浪费

  2003.1 It Pays to Be Honest

  1. 最近社会上出现了一些不诚实?#21335;?#35937;。

  2.诚实利人利己;怎样做到诚实。

  2002.6 Student Use of Computers

  1. 下图所是为1990、1995、2000年某高校大学生使用计算机的情况,请描述其变化;

  2. 请说明发生这些变化的原因;

  3. 你认为目前大学生在计算机使用中有什么困难或问题。

  1998.1 My View on Fake Commodities

  1. 假冒伪劣商品的危害

  2. 怎样杜绝假冒伪劣商品

  这些题都属于四、六级写作考试四大题型中的第二大类、也是最重要的一类?#26680;?#26126;文。纵观历年四、六级考试,其作文类型可分成四类:议论文、说明文、记叙文和应用文。其中议论文因为模式化太强,难以拉开考生水平差距已经多年未考;记叙文和应用文是近年新兴题型,所以在这四种题型中只有说明文堪称长盛不衰了。并且,在尚存的三种题型中记叙文考察频率相对来说比?#31995;停?#32780;应用文除了开头结尾有些固定格式需要遵守外,又不能算一种独立的题型。因为我们完全可以用书信的形式来考说明文和记叙文(如04.6月六级试题:给报社编辑写封信,记叙自己在一家书店买字典时所遇到的不愉快的经历并且要求呼吁解决服务行业的不正之风)。如此说来,我们完全可以得出结论?#26680;?#26126;文是四、六级写作考试中最重要的题型。

  那么如何应对这种文章?

  其实不难。让我们来分析一下这类文章的特点吧:

  首先谈谈这类文章的结构。

  和所有其它文章一样,这种文章也由三部分组成,即开?#33539;巍?#20027;题段、结论段。它的特点是往往以一个社会问题或社会现象开头,中间部分分析原因、列举影响或危害,最后提出解决问题的建议或者展望未来。即?#26500;?#23450;的文章提纲没有这样要求,我们最好也要按照这种程序来展开文章。如1998.1月My View on Fake Commodities 按提纲第一段就写假冒伪劣商品的危害,这样显然不符合一般文章的思路,会不伦不类。如果在这之前增加一个引言段,即假冒伪劣商品在中国已经成为?#29616;?#30340;社会问题,文章看起来就舒服得多。03.12月六级作文Reduce Waste on Campus没有要求分析原因,但我们完全可以增加对原因的简单分析。2003.1 It Pays to Be Honest在主体部分要求写诚实利人利己、怎样做到诚实,这种提纲显然也不合适。至少需要?#36873;?#24590;样做到诚实”放到最后一部分作为建议段。另外,由第一部分“有很多不诚实现象”马上转到“诚实利人利己”也嫌?#22238;#?#38656;要在这中间讨论不诚实的原因和危害,然后再用by comparison或类似联结词过渡到诚实的?#20040;?#23601;会比较自然。

  再来讨论这类文章的开头方法。

  这类文章以背景介绍法最为常见。背景介绍法就是从谈论话题?#21335;?#20851;背景开始,从而给读者一?#20013;?#29702;准备,很自然的导入对话题的讨论。这种方法一般以Nowadays, with the development of society, sth has become increasingly serious 等开头,常见?#20040;?#36824;有:common, popular, prevalent, rampant 等。

  还可以用数据法开头,即用具体的数据来引出要谈论的话题。这样的数据会让读者觉得很有说服力。但考试现场我们一般难以?#19994;阶?#30830;?#21335;?#20851;数据,所以02.6月“大学生使用电脑”之类的文章就是让我们通过对图表中具体数据的描述来展开文章。很多同学总觉得图表作文难写。其实这类文章的开头高度模式化,常见语言由As can be revealed from the table 等。

  这类文章还可以用场景描写开头。但一般没有固定模式,需要作者根据具体话题设计一个场景,然后用精彩的语言将这个场景苗栩栩如生地描绘出来,让读者如临其?#24120;?#20174;而产生强?#19994;?#38405;读欲望。如?#20197;?#19968;篇文章中为考生设计的“诚信危机”的开头

  Customers falling victims of false commercials; patients losing lives for the effect of shoddy medicines; students caught cheating in exams; scholars found plagiarizing in their writings published. All these are nothing new. What’s alarming is that these phenomena are on the rise these days.(description)(下面可列举原因)

  ?#27604;换?#26377;很多其他开头方法,在此不一一赘述。至于主体和结尾部分,这种文章的写作模式化也很强。下面就这次考试的题目给大家提供一篇文章供大家参照:

  Nowadays, it is known to all that China has become a place of rampant pirated products: pirated CDs, pirated VCDs, pirated DVDs, pirated books… They are available everywhere and we are so accustomed to the phenomenon that we won’t feel it strange to see pirated copies of the latest movies even before they are on shown in theatres.

  The reasons for the phenomenon, which are obvious to all, can be listed as follows:

  First of all, the price of the products that are pirated is too high that most people cannot afford it. Second, the price of the pirated products is much lower and, in some cases, the pirated product doesn’t necessarily mean low quality. Also playing a part is the local government. Some officials give top priority to economy. They will tolerate, or even encourage, anything so long it can bring them financial income.

  But the pirated products really do much harm. First, they infringe intellectual property rights. Second, they offend against the rules of the market. As a result of piracy, companies investing in invention will inevitably run bankruptcy and our society will stop where it is. No advance. No progress.

  In view of the seriousness of the problem, effective measures should be taken: for one thing, it is high time that people all over China realized the harm of piracy; for another, the government should issue strict laws and regulations in order to put the situation under control.

  (汪忠平:上海新东方学校国内考试部优秀四六级作文主讲教师)

]]>
<![CDATA[6月18日四级听力题分析:越来越接近托福考试]]> Thu, 06 Oct 2005 02:14:00 GMT   2005年6月的四级考试已经揭开神秘的面纱,对试卷听力部分分析后,有以下?#38477;?#26126;显的命题趋势,值得考生关注。

  一、越来越接近托福考试

  2005年6月18号的四级听力的短对?#23433;?#20998;至少有三道题?#36127;?#29031;搬托福听力原题,对应如下:

  四级听力第2题:

W:I found an expensive diamond ring in the restroom this morning.

M:If I were you, I would turn in to the security office. It is behind the administration building.

  对应托福听力95年普林斯顿样题三第3题

M:I found an expensive-looking ring in the locker room this morning.

W:If I were you, I would turn it in to the security office. It is behind the administration building.

  四级听力第5题:

W:I just read in the newspaper that Lord of the Rings is this year’s greatest hit. Why don’t we go and see it at the grand cinema.

M:Don’t you think that cinema is a little out of the way?

  对应托福听力2000年5月第8题:

W:Why don’t we go watch the Italian film at the pine Street Cinema?

M:It’s a little out of the way, don’t you think?

  四级听力第8题:

M:Do you want to go to the lecture this weekend? I hear that the guy who is going to deliver the lecture spent a year living in the rainforest.

W:Great. I am doing a report on the rain forest. Maybe I can get some new information to add to it.

  对应托福听力2000年5月第4题:

M:Do you want to go to the lecture tonight over in the science auditorium? It’s some guy who spent a year living in Antarctica.

W:No kidding. I am doing a report on Antarctica for my geography class. Maybe I could get some new information to add to it.

  除以上三题外,本次四级听力考试的其他短对话或多或少的都体现出托福听力的影子,丢东西捡东西场景、电脑场景、度假场景以及选校场景都是托福听力的常考场景,其中的一些场景词汇和习惯用语也不断被四级听力所引用。从四级真题来看,听力话题范围也和托福听力也如出一辙——校园生活。

  近三年的四级听力考题中更?#29992;?#26174;的体现出这样的趋势,改革后的四级试卷结构更加接近于托福听力,增加的长对话题型就来源于托福听力的part B部分,甚至改革后的四级考试记分体系都在向托福*拢。

  ?#20197;?#35838;上曾经强调,在备考四级考试听力部分时,可以适当参看95年8月以后的托福听力原文,熟悉托福听力场景,就有可能在四级听力考场上做到先知先觉。有很多同学担心,托福考试的难度大于四级,怎么可能互相借鉴?别忘了听力难度有一个重要的控制指标,语速。所以建议大家去看托福听力原文,而不是去听。

  二、社科类文?#30053;?#26469;越多

  本次四级考试的三篇文章主题分别是未来的交通、英格兰小镇的文化习俗和国外的订婚仪式,基本上都是介绍英美文化习俗的社科类文章,也就是说四级考试中越来越多的涉及到英美文化背景,而这方面的知识也可以在托福听力中?#19994;劍?#27604;如:这次四级听力的第一个passage中提到的电动汽车的应用、未来交通设想等话题,托福听力98年1月PART C的第二个段落中就有提到。英美生活习俗的文章在托福听力PART C的文史类段落中都有出现,四级考生可以把托福听力的段落文章作为泛读材料。

  课上讲的解题?#35760;?#22312;本次考试中应用依然广?#28023;?#39318;句原则”应用于第11题和14题,“尾句原则”应用于第13、20题,只要把握住文章的开头和结尾,这些题目迎刃而解。中间的题目,重要的是把握“考点句型?#20445;?#21407;因句、转折句和对比句都是考点,比如12题考的是文中对比句,19题考的是文中的原因句,平常训练时要多多留意这些考点句型,这样在四级考试?#26412;?#33021;做到有张有弛,重要的考点一个都不能少。

  总之,这次四级听力考试基本?#26377;?#20102;以往的命题规律,祝愿大家都考出满意的成绩! (西安新东方四级听力主讲   杜顺成)

]]>
<![CDATA[众多英语大师谈英语学习成功的秘诀]]> Thu, 06 Oct 2005 02:14:00 GMT 北外的许国璋老先生说:


学英语就要无法无天,要天不怕地不怕。

学外语,要眼尖,耳明,嘴勤,手快。只要多读,多记,多讲,多写,自有水到渠成之日。

学习外语,从事语言学研究的人不要把自己圈在只读洋文?#21335;?#23567;天地里,一定要具备良好的国学基础。

光学几句干巴巴的英文不行....不要总是?#35328;?#35835;的目的放在提高英文上,阅读首先是吸收知识,吸收知识的过程中自然而然就吸收了语言。
 
北外的王佐良老先生说:

通过文化来学习语言,语言也会学得更好。

语言之有魅力,风格之值得研究,主要是因为后面有一个大的精神世界:但这两者又必须艺术地融合在一起,因此语言表达力同思想洞察力又是互相促进的。

文体,风格的研究是有?#23548;?#29992;途的,它可以使我们更深入地观察英语的性能,看到英语的长处,短处,以及我们在学习英语时应该特别注意或警惕的地方。因为英语一方面不难使用,一方面又在不小心或过?#20013;?#24515;的使用者面?#23433;?#28385;了陷阱。

北外的周珏良老先生说:


对于翻译的步骤我有以下看法;(1)。先逐?#31181;?#21477;译出,不要少掉什么东西,不避免某些翻译腔。(2)。抛开原文,只看译文,依原文风格(简练,?#21155;簦?#20431;皮等)修改译文文字。这?#34987;?#21457;现好多问题,往往是上下文呼应联系问题和整体风格问题。(3)。再对原文,看看走了意?#27982;?#26377;。(4)。放几天甚至几星期后再看。这时对原文的记忆已经模糊了。在上述第二阶段修改文字时曾因为原文还大都记得,觉得?#39038;?#24403;的许多地方,现在都通不过了,需要再修改文字。这时往往要?#26377;┳只?#20943;些字才能使意?#35760;?#26970;。经过这一次修?#27169;?#19968;般说译文就可以拿出去了。

要理解一国的文化就要读些历史,文学,包括诗和散文作品。我国古时儿童入私塾读书,开?#32423;痢度?#23383;经?#32602;?#21315;字文?#32602;?#30334;家姓?#32602;?#27492;外还要读《千家诗》或?#30701;?#35799;三百?#20303;罚?#20063;就是要蒙童及早地接触我国传统文化的意思。我们读点英诗,目的与此类似。

北外的何其莘先生说:


用英文思维是许多英语学习者都希望达到的一种境界,因为这是用英语流畅地表达思想的基础。对于一个生活在非英语环境中的中国学生来说,要做到部分或全部用英文来思考确有很大难度,但也不是可望而不可及。从自己学习英语的经历中,我体会到坚持大量阅读是实现这一目标最有效的途径之一。

首先要选好难易程度适中的原文书籍:一般以每?#24120;?#22823;32开)不超过八个生词为宜。其次是阅读方法:要像读中文小?#30340;?#26679;快速浏览,不默读,不查字典,更不通过翻译来理解原文的意思。遇见不认识的生词,要根据上下文来推测。第三是要坚持天天?#32423;粒?#32780;且要给自己规定每天必须完成的阅读任务。只要坚持下去,几个月,半年之后,肯定会看到成效。

 

北外的胡文仲先生说:


学习英语无捷径。要想学好英语只有大量?#23548;?#22810;听多读多说多写。不要被商业广告所误导。

对于初中级英语学习者我特别推荐英语简易读物,读的材料要浅易,故事性要强,读的速度尽可能快一些,读的越多越好。这是学好英语屡试不爽的一个好办法。

说英语一不要?#36335;复?#35823;,二不要怕别人笑话。要争取一切机会讲英语,和外国?#31169;玻?#21644;同学讲,和同事讲,实在没办法的时候和自己?#30149;?#20363;如,可以把自己想说的话录下来,然后再放出来自己听。

要多?#20040;?#20856;,多用英语词典。如果读词典读的津津有味,就说明学英语已经上路了。

英语具有较好的基础以后,通读(注意不是?#36828;?#25110;跳读)一本浅易的英语语法书会使你有一种豁然开朗的感觉。

本条共4页,当前在第1页  1  2  3  4  

]]>
<![CDATA[走出CET英语四六级考试作文的误区]]> Thu, 06 Oct 2005 02:14:00 GMT   误区Ⅰ 使用句型太复杂以致出错小作文的写作强调的是内容连贯,句子通?#24120;?#35821;言流畅,并且句子与句子之间能够?#20204;?#24403;的关联词衔接起来,并不要求写出多复杂的句子。但有些考生理解为只有句子长了,所用的从句多了才更纯正,所以使用各种从句分词等,致使文章言不达意,错误百出,效果适得其反。

  误区Ⅱ 加入太多?#21335;?#35937;成分,使内容细节过多,文章冗长。

  学生在写作中的一大担心就是文章的长度不够,再加上对于“可适当增减细节,不可字对字的翻译”的误解,于是加入了很多离题?#26174;兜南?#33410;,乱了主题。不可字对?#21046;?#23454;只要求学生不可简单照译,并非不可翻译。学生只要在理解写作要求的基础上以翻译为主,在要点之间加上简?#38750;?#24403;与必要的关联词和关联句即可。翻译要点可直译也可意译,但要恰当准确,用已学过的词语与句型,切不可生搬硬造。 误区Ⅲ 书写不规范造成大量失分。

  由于该卷的主观性,作文的卷面分往往不只1、2分。因此写作的规范与书法非常重要,甚?#20102;?#29992;墨水的颜色也应列入考虑之?#26657;?#27604;如,?#25104;?#30340;墨水或油?#24066;?#20986;的字就显得?#36965;?#32780;深色的如碳素墨水则给人以整齐美观的印象。这里介绍几个应注意的地方。

  1.好的开头和结尾。

  由于评卷人的主观性,好的开头与结尾往往给人以好的印象。一般开头不要写得太罗?#25314;?#35201;找着恰当的切入点,快速入题,简洁明快。结尾同样不拖泥带水,最好还能适当评论,写出点睛之笔。

  2.用好关联词。

  在写作的过程中,以下关联词的应用非常关键。比如,表并列的and,besides,as well as,in addition to,not only…but also,when,表递进的furthermore,what"s more,what"s worse,表转折的but,while,on the contrary,on the other hand,however,表选择的either…or…,whether…or…,otherwise等。有了这些词的连接,就会使文章变得语句通?#24120;?#23618;次清楚,有声有色,考生勿需用很多的复合句也能让评卷人感觉到你的水平不同一般。

  3.用好标点符号、大小写,安排好段落。

  如果是汉语作文,学生大多注意标点符?#29275;?#20294;写英语时一些考生就不够认真。一篇文章下来一逗?#38477;祝?#27809;有标点的变化,没有大小写,没有段落划分(一般以两段为宜),让人一看就?#24120;?#26356;不要说得到好的分数。

  4.用?#20204;?#24863;词语。

  任何文章都有自己的观点,英语小作文也不例外。考生应注意用一些能反映自己观点的词,否则文章就很干瘪,没有韵味。没有人?#25954;?#35835;没有感情的作文。

  5.书写清楚,整洁,规范。

]]>
<![CDATA[大学英语四六级听力应对三大要点]]> Thu, 06 Oct 2005 02:14:00 GMT   要在四六级听力测试中取得令人满意的成绩,临场的一些事项也是值得注意的。

  一、要力争主动,带着问题听。

  四六级听力理解从开?#30142;?#25918;题头音乐到正式开始做题之前,大约有2分钟的时间。因此,考生可充分利用这段时间去阅读试卷上各题的选择项,尽量争取在这2分钟内多看几道题。正式开始做题之后,要严格控制答题时间,根据自己听懂的内容,尽快确定并标出答案。?#28909;?#36935;到难题,应?#34987;?#31435;断,不要在该题上花太多的时间。尽量余下?#35813;?#20877;次浏览下一题的选择项。通过再次浏览,考生基本上可以预测出所提问题的大致方向,从而可使自己在听力测试中处于主动地位。

  二、不要为了看而耽误了听录音的内容。

  当做完上一题,余下的?#35813;?#38047;内看不完下一题的书面选择项时,则应把注意力放在听上,而不要为了看而耽误了听录音的内容。毕竟这是在进行听力测试,如果听?#20204;濉?#35760;得准的话,自然可以选择出正确的答案。

  三、在整个听音过程中,要注意思想集中。

  在听懂大意的基础上,抓住所听内容的主旨与有关细节。同时利用在预读中得到的潜在信息、?#28872;?#25163;段等抓住重点,并用自己熟悉的形式把关键信息、数?#20540;?#36805;速记录下来。这时应是耳眼并用,耳听录音信息,眼观书面信息,边听边分析整理。遇到不会答的难题,果断放弃,猜一个答案,然后集中精力做下一道题。要相信自己的能力,坚信只要专心致志就一定能发挥出自己的?#23548;?#27700;平。

]]>
<![CDATA[英语写作必备点睛之笔200句]]> Thu, 06 Oct 2005 02:14:00 GMT     1. According to a recent survey, four million people die each year from diseases linked to smoking.
  依照最近的一项调查,每年有4,000,000人死于与吸烟有关的疾病。
  2. The latest surveys show that quite a few children have unpleasant associations with homework.
  最近的调查?#20801;?#30456;当多的孩子对家庭作业没什么好?#23567;?

  3. No invention has received more praise and abuse than Internet.
  没有一项发明像互联网一样同时受到如此多的赞扬和批评。

  4. People seem to fail to take into account the fact that education does not end with graduation.
  人们似乎忽视?#31169;?#32946;不应?#30431;?#30528;毕业而结束这一?#29575;怠?

  5. An increasing number of people are beginning to realize that education is not complete with graduation.
  越来越多的人开始意识到教育不能随着毕业而结束。

  6. When it comes to education, the majority of people believe that education is a lifetime study.
  说到教育,大部分人认为其是一个终生的学习。

  7. Many experts point out that physical exercise contributes directly to a person"s physical fitness.
  许多专家指出体育?#22303;?#30452;接有助于身体健康。

  8. Proper measures must be taken to limit the number of foreign tourists and the great efforts should be made to protect local environment and history from the harmful effects of international tourism.
  应该采取适当的措施限制外国旅游者的数量,努力保护当地环境和历史不受国?#20107;?#28216;业的不利影响。

  9. An increasing number of experts believe that migrants will exert positive effects on construction of city. However, this opinion is now being questioned by more and more city residents, who complain that the migrants have brought many serious problems like crime and prostitution.
  越来越多的专家相信移民对城市的建设起到积极作用。然而,越来越多的城市?#29992;?#21364;怀疑这种说法,他们抱怨民工给城市带来了许多?#29616;?#30340;问题,像犯罪和卖淫。

  10. Many city residents complain that it is so few buses in their city that they have to spend much more time waiting for a bus, which is usually crowded with a large number of passengers.
  许多市民抱怨城市的公交车太少,以至于他们要花很长时间等一辆公交?#25285;?#32780;车上可能已满载乘客。

  11. There is no denying the fact that air pollution is an extremely serious problem: the city authorities should take strong measures to deal with it.
  无可否认,空气污染是一个极其?#29616;?#30340;问题:城市?#26412;?#24212;该采取有力措施来解决它。

  12. An investigation shows that female workers tend to have a favorable attitude toward retirement.
  一项调查?#20801;?#22919;女欢迎退休。
  12a. A proper part-time job does not occupy students" too much time. In fact, it is unhealthy for them to spend all of time on their study. As an old saying goes: All work and no play makes Jack a dull boy.
  一份适当的业余工作并不会占用学生太多的时间,?#29575;?#19978;,把全部的时间都用到学习上并不健?#25285;?#27491;如那句老话:只工作,不玩耍,聪明的孩子会变傻。

  14. Any government, which is blind to this point, may pay a heavy price.
  任何政府忽视这一点都将付出巨大的代价。

  15.Nowadays, many students always go into raptures at the mere mention of the coming life of high school or college they will begin. Unfortunately, for most young people, it is not pleasant experience on their first day on campus.
  当前,一提到即将开始的学校生活,许多学生都会兴高采烈。然而,对多数年轻人来说,校?#26696;?#24320;始的日子并不是什么愉快的经历。

  16. In view of the seriousness of this problem, effective measures should be taken before things get worse.
  考虑到问题的?#29616;?#24615;,在事态进一步恶化之前,必须采取有效的措施。

  17. The majority of students believe that part-time job will provide them with more opportunities to develop their interpersonal skills, which may put them in a favorable position in the future job markets.
  大部分学生相信业余工作会使他们有更多机会发展人?#24335;?#24448;能力,而这对他们未来找工作是非常有?#20040;?#30340;。

  18. It is indisputable that there are millions of people who still have a miserable life and have to face the dangers of starvation and exposure.
  无可争辩,现在有成千上万的人仍过着挨饿受冻的?#32431;?#29983;活。

  19. Although this view is wildly held, this is little evidence that education can be obtained at any age and at any place.
  尽管这一观点被广泛接受,很少有证据表明教育能够在任何地点、任?#25991;?#40836;进?#23567;?

  20. No one can deny the fact that a person"s education is the most important aspect of his life.
  没有?#22235;?#21542;认:教育是人生最重要的一方面。

  21. People equate success in life with the ability of operating computer.
  人们把会使用计算机与人生成功相提并论。

  22. In the last decades, advances in medical technology have made it possible for people to live longer than in the past.
  在过去的几十年,先进的医疗技术已经使得人们比过去活的时间更长成为可能。

  23. In fact, we have to admit the fact that the quality of life is as important as life itself.
  ?#29575;?#19978;,我们必须承认生命的质量和生命本身一样重要。

  24. We should spare no effort to beautify our environment.
  我们应该不遗余力地美化我们的环?#22330;?

  25. People believe that computer skills will enhance their job opportunities or promotion opportunities.
  人们相信拥有计算机技术可以获得更多工作或提升的机会。

  26. The information I"ve collected over last few years leads me to believe that this knowledge may be less useful than most people think.
  从这几年我搜集的信息来看,这些知识并没有人们想象的那么有用。

  27. Now, it is generally accepted that no college or university can educate its students by the time they graduation.
  现在,人们普遍认为没有一所大学能够在毕业时候教给学生所有的知识。

  28. This is a matter of life and death--a matter no country can afford to ignore.
  这是一个关系到生死的问题,任何国家都不能忽视。

  29. For my part, I agree with the latter opinion for the following reasons:
  我同意后者,有如下理由:

  30. Before giving my opinion, I think it is important to look at the arguments on both sides.
  在给出?#19994;?#35266;点之前,我想看?#27492;?#26041;的观点是重要的。

  31. This view is now being questioned by more and more people.
  这一观点正受到越来越多人的质疑。

  32. Although many people claim that, along with the rapidly economic development, the number of people who use bicycle are decreasing and bicycle is bound to die out. The information I"ve collected over the recent years leads me to believe that bicycle will continue to play extremely important roles in modern society.
  尽管许多人认为随着经济的高速发展,用自行车的人数会减少,自行车可能会消亡, 然而,这几年我收集的一些信息让我相信自行?#31561;?#28982;会继续在现代社会发挥极其重要的作用。

  33. Environmental experts point out that increasing pollution not only causes serious problems such as global warming but also could threaten to end human life on our planet.
  环境学家指出:?#20013;?#22686;加的污染不仅会导致像全球变暖这样?#29616;?#30340;问题,而?#19968;?#23558;威胁到人类在这个星球的生存。

  34. In view of such serious situation, environmental tools of transportation like bicycle are more important than any time before.
  考虑到这些?#29616;?#30340;状况,我们比以往任何时候更需要像自行车这样的环保型交通工具。

  35. Using bicycle contributes greatly to people"s physical fitness as well as easing traffic jams.
  使用自行车有助于人们的身体健?#25285;?#24182;极大地缓解?#31169;?#36890;阻塞。

  36. Despite many obvious advantages of bicycle, it is not without its problem.
  尽管自行车有许多明显的优点,但是它也存在它的问题。

  37. Bicycle can"t be compared with other means of transportation like car and train for speed and comfort.
  在速度和舒适度方面,自行车是无法和汽车、火车这样的交通工具相比的。

  38. From what has been discussed above, we may safely draw the conclusion that advantages of bicycle far outweigh its disadvantages and it will still play essential roles in modern society.
  通过以上讨论,我们可以得出结论:自行车的优点远大于缺点,并?#20197;?#29616;代社会它仍将发挥重要作用。

  39. There is a general discussion these days over education in many colleges and institutes. One of the questions under debate is whether education is a lifetime study.
  当前在高校和研究机构对教育存在着大量争论,其中一个问题就是教育是否是个终身学习的过程。

  40. This issue has caused wide public concern.
  这个问题已经引起了广泛关注。

  41. It must be noted that learning must be done by a person himself.
  必须指出学习只能靠自己。

  42. A large number of people tend to live under the illusion that they had completed their education when they finished their schooling. Obviously, they seem to fail to take into account the basic fact that a person"s education is a most important aspect of his life.
  许多人存在这样的误解,认为离开学校就意味着结束了他们的教育。显然,他们忽视?#31169;?#32946;是人生重要部分这一基本?#29575;怠?

  43. As for me, I"m in favor of the opinion that education is not complete with graduation, for the following reasons:
  就我而言,我同意教育不应?#30431;?#30528;毕业而结束的观点,有以下原因:

  44. It is commonly accepted that no college or university can educate its students by the time they graduate.
  人们普遍认为高校是不可能在毕业的时候教会他们的学生所有知识的。   45. Even the best possible graduate needs to continue learning before she or he becomes an educated person.
  即使最优秀的毕业生,要想成为一个博学的人也要不?#31995;?#23398;习。

  46. It is commonly thought that our society had dramatically changed by modern science and technology, and human had made extraordinary progress in knowledge and technology over the recent decades.
  人们普遍认为我们?#21335;?#20195;科技使我们的社会发生了巨大的变化,近几十年人类在科技方面取得了惊人的进步。

  47. Now people in growing numbers are beginning to believe that learning new skills and knowledge contributes directly to enhancing their job opportunities or promotion opportunities.
  现在越来越多的人开始相信学习新的技术和知识能直接帮助他们获得工作就会或提升的机会。

  48. An investigation shows that many older people express a strong desire to continue studying in university or college.
  一项调查?#20801;?#35768;多老人都有到大学继续学习的愿望。

  49. For the majority of people, reading or learning a new skill has become the focus of their lives and the source of their happiness and contentment after their retirement.
  对大多数人来讲,退休以后,阅读或学习一项新技术已成为他们生活的中心和快乐的来源。

  50. For people who want to adopt a healthy and meaningful life style, it is important to find time to learn certain new knowledge. Just as an old saying goes: it is never too late to learn.
  对于那些想过上健康而有意义的生活的人们来说,找时间学习一些新知识是很重要的,正如那句老话:活到老,学到老。

 

 

 

 


51. There is a general debate on the campus today over the phenomenon of college or high school students" doing a part-time job.
  对于大学或高中生打工这一现象,校园里进行着广泛的争论。

  52. By taking a major-related part-job, students can not only improve their academic studies, but gain much experience, experience they will never be able to get from the textbooks.
  通过做一份和专业相关的工作,学生不仅能够提高他们的专业能力,而且能获?#20040;涌?#26412;上得不到的经验。

  53. Although people’s lives have been dramatically changed over the last decades, it must be admitted that, shortage of funds is still the one of the biggest questions that students nowadays have to face because that tuition fees and prices of books are soaring by the day.
  近几十年,尽管人们的生活有了惊人的改变,但必须承认,由于学费和书费?#25214;?#39134;?#29301;?#36164;金短?#27604;?#28982;是学生们面临的最大问题之一。

  54. Consequently, the extra money obtained from part-time job will strongly support students to continue to their study life.
  因此,业余工作挣来的钱将强有力地支持学生们继续他们的求学生活。

  55. From what has been discussed above, we may safely draw a conclusion that part-time job can produce a far-reaching impact on students and they should be encouraged to take part-time job, which will benefit students and their family, even the society as a whole.
  通过上面的讨论,我们不难得出结论:业余工作对学生们会产生深远的影响,我们应鼓励学生从事业余工作,这将有利于学生和他们的家庭,甚至整个社会。

  56. These days, people in growing numbers are beginning to complain that work is more stressful and less leisurely than in past. Many experts point out that, along with the development of modern society, it is an inevitable result and there is no way to avoid it.
  现在,越来越多的人们开始抱?#26500;?#20316;比以前更有压力。许多专家指出这是现代社会发展必然的结果,无法避免。

  57. It is widely acknowledged that computer and other machines have become an indispensable part of our society, which make our life and work more comfortable and less laborious.
  人们普遍认为计算机和其他机器已经成为我们社会必不可少的一部分。 它们使我们的生活更舒适,减少了大量劳动。

  58. At the same time, along with the benefits of such machines, employees must study knowledge involved in such machines so that they are able to control them.
  同时,随着这些机器带给我们的?#20040;Γ?#21592;工们也必须要学习与之相关的知识以便使?#30431;?#20204;。

  59. No one can deny the basic fact that it is impossible for average workers to master those high-technology skills easily.
  没有?#22235;?#21542;认这一基本?#29575;担?#23545;于一般工人来讲,轻松掌握这些技术是不可能的。

  60. In the second place, there seem to be too many people without job and not enough job position.
  第二方面,失业的人似乎太多而又没有足够的工作岗位。

  61. Millions of people have to spend more time and energy on studying new skills and technology so that they can keep a favorable position in job market.
  成千上万的人们不得不花费更多的精力和时间学习新的技术和知识,使?#30431;?#20204;在就业市场能保持优势。

  62. According to a recent survey, a growing number of people express a strong desire to take another job or spend more time on their job in order to get more money to support their family.
  根据最近的一项调查,越来越多的人表达了想从事另外的工作或加班以赚取更多的钱来?#22266;?#23478;用的强?#20197;?#26395;。

  63. From what has been discussed above, I am fully convinced that the leisure life-style is undergoing a decline with the progress of modern society, it is not necessary a bad thing.
  通过以上讨论,我完全相信,随着现代社会的进步,?#21335;?#30340;生活方式正在消失并不是件坏事。

  64. The problem of international tourism has caused wide public concern over the recent years.
  近些年,国?#20107;?#28216;的问题引起了广泛关注。

  65. Many people believe that international tourism produce positive effects on economic growth and local government should be encouraged to promote international tourism.
  许多人认为国?#20107;?#28216;对经济发展有积极作用,应鼓励地方政府发展国?#20107;?#28216;。

  66. But what these people fail to see is that international tourism may bring about a disastrous impact on our environment and local history.
  但是这些人忽视了国?#20107;?#28216;可能会给当地环境和历史造成的灾难性的影响。

  67. As for me, I"m firmly convinced that the number of foreign tourists should be limited, for the following reasons:
  就我而言,我坚定地认为国外旅游者的数量应得到限制,理由如下:

  68. In addition, in order to attract tourists, a lot of artificial facilities have been built, which have certain unfavorable effects on the environment.
  另外,为了吸引旅游者,大量人工设施被修建,这对环境是不利的。

  69. For lack of distinct culture, some places will not attract tourists any more. Consequently, the fast rise in number of foreign tourists may eventually lead to the decline of local tourism.
  由于缺乏独特的文化,一些地方不再吸引旅游者。因此,国外旅游者数量的快速增加可能最终会导致当地旅游业的衰败。

  70. There is a growing tendency for parents to ask their children to accept extra educational programs over the recent years.
  近些年,?#25913;?#35201;求他们的孩子接受额外的教育?#35797;?#38271;的势头。

  71. This phenomenon has caused wide public concern in many places of world.
  这一现象在全世界许多地方已引起了广泛关注。

  72. Many parents believe that additional educational activities enjoy obvious advantage. By extra studies, they maintain, their children are able to obtain many kinds of practical skills and useful knowledge, which will put them in a beneficial position in the future job markets when they grow up.
  许多家长相信额外的教育活动有许多优点,通过学习,他们的孩子可以获得很多?#23548;?#25216;能和有用的知识,当他们长大后,这些对他们就业是大有?#20040;?#30340;。

  73. In the first place, extra studies bring about unhealthy impacts on physical growth of children. Educational experts point out that, it is equally important to take some sport activities instead of extra studies when children have spent the whole day in a boring classroom.
  首先,额外的学习对孩子们的身体发育是不利的。教育专家指出,孩子们在枯燥的教室里呆了一整天后,从事一些体育活动,而不是额外的学习,是非常重要的。

  74. Children are undergoing fast physical development; lack of physical exercise may produce disastrous influence on their later life.
  孩子们正处于身体快速发育时期,缺乏体育?#22303;?#21487;能会对他们未来的生活造成?#29616;?#30340;影响。

  75. In the second place, from psychological aspect, the majority of children seem to tend to have an unfavorable attitude toward additional educational activities.
  第二,从心理上讲,大部分孩子似乎对额外的学习没有什么好?#23567;?

  76. It is hard to imagine a student focusing their energy on textbook while other children are playing.
  ?#21271;?#30340;孩子在玩耍的时候,很难想象一个学生能集中精力在课本上。

  77. Moreover, children will have less time to play and communicate with their peers due to extra studies, consequently, it is difficult to develop and cultivate their character and interpersonal skills. They may become more solitary and even suffer from certain mental illness.
  而且,由于要额外地学习,孩子们没有多少时间和同龄的孩子玩耍和交流,很难培养他们的个性和交际能力。他们可能变得孤僻甚至产生某些心理疾病。

  78. From what has been discussed above, we may safely draw the conclusion that, although extra studies indeed enjoy many obvious advantages, its disadvantages shouldn"t be ignored and far outweigh its advantages. It is absurd to force children to take extra studies after school.
  通过以上讨论,我们可以得出结论:尽管额外学习的确有很多优点,但它的缺点不可忽视,?#20197;?#22823;于它的优点。因此,放学后强迫孩子额外学习是不明智的。

  79. Any parents should place considerable emphasis on their children to keep the balance between play and study. As an old saying goes: All work and no play makes Jack a dull boy.
  任何家长都应非常重视保持孩子在学习与玩耍的平衡,正如那句老话:只工作,不玩耍,聪明的孩子会变傻。

  80. There is a growing tendency for parent these days to stay at home to look after their children instead of returning to work earlier.
  现在,父亲或母亲留在家里照顾他们的孩子而不愿过早返回工作岗位正成为增加的趋势。

  81. Parents are firmly convinced that, to send their child to kindergartens or nursery schools will have an unfavorable influence on the growth of children.
  ?#25913;?#20204;坚定地相信把孩子送到幼儿园对他们的成长不利。

  82. However, this idea is now being questioned by more and more experts, who point out that it is unhealthy for children who always stay with their parents at home.
  然而,这一想法正遭受越来越多的专?#19994;?#36136;疑,他们指出,孩子总是呆在家里,和?#25913;?#22312;一起,是不健康的。

  83. Although parent would be able to devote much more time and energy to their children, it must be admitted that, parent has less experience and knowledge about how to educate and supervise children, when compared with professional teachers working in kindergartens or nursery schools.
  尽管?#25913;?#33021;在他们孩?#30001;?#19978;?#24230;?#26356;多时间和精力,但是必须承认,与工作在幼儿园的专职教师相比,他们在如何管理教育孩子方面缺乏知识和经验。

  84. From what has been discussed above, we may safely draw a conclusion that, although the parents" desire to look after children by themselves is understandable, its disadvantages far outweigh the advantages.
  通过以上讨论,我们可以得出如下结论:尽管家长想亲自照看孩子的愿望是可以理解的,但是这样做的缺点远大于优点。

  85. Parents should be encouraged to send their children to nursery schools, which will bring about profound impacts on children and families, and even the society as a whole.
  应该鼓励?#25913;?#23558;他们的孩子送到幼儿园,这将对孩子,家庭,甚至整个社会产生深远的影响。

  86. Many leaders of government always go into raptures at the mere mention of artistic and cultural projects. They are forever talking about the nice parks, the smart sculptures in central city and the art galleries with various valuable rarities. Nothing, they maintain, is more essential than such projects in the economic growth.
  只要一提起艺术和文化项目,一些政府领导就会兴奋不已,他们滔滔不绝地说着美丽的公园,城市中心漂亮的雕塑,还?#26032;?#26159;稀世珍宝的艺术展览馆。他们认为在经济发展中,没有什么比这些艺术项目更重要了。

  87. But is it really the case? The information I"ve collected over last few years leads me to believe that artistic and cultural projects may be less useful than many governments think. In fact, basic infrastructure projects are playing extremely important role and should be given priority.
  这是真的吗?这些年我收集的信息让我相信这些文化、艺术项目并没有许多政府想象的那么重要。?#29575;?#19978;,基础设施建设非常重要,应该放在首位。

  88. Those who are in favor of artistic and cultural projects advocate that cultural environment will attract more tourists, which will bring huge profits to local residents. Some people even equate the build of such projects with the improving of economic construction.
  那些赞成建设文化艺术项目的人认为文化环境会吸引更多的游客,这将给当地?#29992;?#24102;来巨大的利益。一些人甚至把建设文化艺术项目与发展经济建设等同起来。
  89. Unfortunately, there is very few evidence that big companies are willing to invest a huge sums of money in a place without sufficient basic projects, such as supplies of electricity and water.
  然而,很少有证据表明大公司?#25954;?#25226;巨额的资金投到一个连水电这些基础设施都不完善的地方去。

  90. From what has been discussed above, it would be reasonable to believe that basic projects play far more important role than artistic and cultural projects in people"s life and economic growth.
  通过以上讨论,我们有理?#19978;?#20449;在人们的生活和经济发展方面,基础建设比艺术文化项目发挥更大的作用。

  91. Those urban planners who are blind to this point will pay a heavy price, which they cannot afford it.
  那些城市的规划者们如果忽视这一点,将会付出他们无法承受的代价。

  92. There is a growing tendency these days for many people who live in rural areas to come into and work in city. This problem has caused wide public concern in most cities all over the world.
  农民进城打工正成为增长的趋势,这一问题在世界上大部分城市已引起普遍关注。

  93. An investigation shows that many emigrants think that working at city provide them with not only a higher salary but also the opportunity of learning new skills.
  一项调查?#20801;?#35768;多民工认为在城市打工不仅有较高的收入,而且能学到一些新技术。

  94. It must be noted that improvement in agriculture seems to not be able to catch up with the increase in population of rural areas and there are millions of peasants who still live a miserable life and have to face the dangers of exposure and starvation.
  必须指出,农业的发?#39038;?#20046;赶不上农村人口的增加,并且仍有成千上万的农民过着缺衣挨饿的?#36887;?#29983;活。

  95. Although rural emigrants contribute greatly to the economic growth of the cities, they may inevitably bring about many negative impacts.
  尽管民工对城市的经济发展做出了巨大?#27605;祝?#28982;而他们也不可避免的带来了一些负面影响。

  96. Many sociologists point out that rural emigrants are putting pressure on population control and social order; that they are threatening to take already scarce city jobs; and that they have worsened traffic and public health problems.
  许多社会学家指出民工正给人口控制和社会治安带来压力。他们正在威胁着本?#20005;?#26465;的工作市场,他们恶化?#31169;?#36890;和公?#21442;?#29983;状况。

  97. It is suggested that governments ought to make efforts to reduce the increasing gap between cities and countryside. They ought to set aside an appropriate fund for improvement of the standard of peasants" lives. They ought to invite some experts in agriculture to share their experiences, information and knowledge with peasants, which will contribute directly to the economic growth of rural areas.
  建议政府应该努力减少正在拉大的城乡差距。应该划拨适当的资金提高农民的生活水平;应该邀请农业专家向农民介绍他们的经验,知识和信息,这些将有助于发展农村经济。

  98. In conclusion, we must take into account this problem rationally and place more emphases on peasants" lives. Any government that is blind to this point will pay a heavy price.
  总之,我们应理智考虑这一问题,重?#20248;?#27665;的生活。任何政府忽视这一点都将付出巨大的代价。

  99. Although many experts from universities and institutes consistently maintain that it is an inevitable part of an independent life, parents in growing numbers are starting to realize that people, including teachers and experts in education, should pay considerable attention to this problem.
  尽管来自高校和研究院的许多专家坚持认为这是独立生活不可避免的一部分,然而越来越多的家长开始意识到包括教师和教育专?#20197;?#20869;的人们应该认真?#28304;?#36825;一问题。

  100. As for me, it is essential to know, at first, what kind of problems young students possible would encounter on campus.
  我认为,首先应看看学生们在校园可能遇到哪些问题。

 

 

 

101. In addition to the obvious problem--loneliness, another major obstacle, in my opinion, is the alien environment of campus.
  除了孤独这一明显的问题之外,我认为另一个困难是对校园环境的不熟悉。

  102. Freshmen often get lost on campus; fail to find the way to dormitory or library.
  新生常常在校园?#26376;罚?#19981;知道去宿舍或图书馆该怎么走。

  103. Most important of all, apart from their hometown and parents, students couldn"t catch sight of any familiar face and have to suffer from homelessness, which can cause certain serious mental disease.
  更重要的是,离开了家乡和?#25913;福?#30475;不到任何熟悉的面?#31069;?#20182;们不得不忍受思家之苦,这可能会导致?#29616;?#30340;精神疾病。

  104. In the first place, school authorities should provide far more services to help freshmen to get used to the new life as soon as possible.
  首先,学校应提供更多的服务,帮助新生尽快适应新的生活。

  105. The senior and junior students could share their own experience about how to overcome the difficulty they have ever met, how to adjust to the new environment with the new students.
  高年级学生可以与新生一起分享他们的经历:如何克服遇到的困难,如何适应新的环?#22330;?

  106. At the same time, young people should be encouraged to communicate with their peers and develop their interpersonal skills, which may help them greatly to reduce dependence on their parents and are essential in the maintenance of healthy mental condition.
  同时,应该鼓励年轻人和他们的同龄?#31169;?#24448;,发展他们的交际能力,这将帮助他们极大地减少对?#25913;?#30340;倚赖并且保持健康的精神状态。

  107. In conclusion, we must lay emphasis on this problem and make our maximum contribution to help them spend their first day on campus smoothly.
  总之,我们应重视这个问题,尽最大努力帮助他们平稳度过他们最初的校园生活。

  108. There is a general discussion over fashion in recent years. One of the questions under debate is whether a person should choose comfortable clothes, which he or she likes, regardless of fashion.
  近些年,关于时尚存在着广泛的争论。其中一个问题就是一个人是否应选择他?#19981;?#30340;舒适的衣服,而不管是否时?#23567;?
  109. This issue is becoming a matter of concern for more and more people, especially for parents and experts in education.
  这一问题已被越来越多的人所关注,尤其是?#25913;?#21644;教育专家。

  110. Many young people always go into raptures at the merely mention of buying fashion clothes. And they seem to be attracted by colorful material, various styles of fashion clothes. There is nothing, they maintain, that can"t be compared with fashion clothes. In fact, fashion clothes had become indispensable part of youngster"s life.
  许多年轻人一提到时尚服装就兴高采烈。他们似乎被时尚服装那多彩的面?#24076;?#21508;种不同的款式所吸引。   111. Many people seem to overlook the basic fact: the major function of clothing is to keep us warm and comfortable.
  许多人似乎忽视了这个基本?#29575;担?#34915;服的基本功能是保持我们舒适和?#23649;?

  112. Furthermore, people who addict to fashion clothes have to spend more time going shopping and pay more attention to the impression they make on others. As a result, it is impossible to devote enough time and energy in their study and job.
  而且,?#40836;?#20110;时尚服装的人们不得不花费更多时间逛商店,更加注意自己给别人的印象。因此,他们不可能有足够的时间用于学习或工作。   112a. No one can doubt the essential fact that the traffic problem over the last years has caused wide public concern all over the world. Experts in increasing numbers are beginning to believe that such situation would produce unfavorable effects on economic growth of local areas.
  没有?#22235;?#21542;认这一重要?#29575;担?#26368;近几年交通问题在全世界受到了普遍关注。越来越多的专家开始相信这种状况将对当地的经济发展产生不利影响。

  114. There are several reasons for this problem. One of the main reasons is that the number of vehicles is increasing much more rapidly than building of roads. Another primary reason is that there seem to be too many private cars and not enough public buses.
  关于这个问题,有很多原因。一个主要原因是?#30423;?#22686;加的数量远快于道路的建设。另一个主要原因是私家车过多而公交车不够。

  115. Meanwhile, the numbers of people, who have access to their own cars, have risen sharply in the recent years.
  同时,拥有私?#31169;?#36710;的人数这几年却在快速增加。   116. Moreover, many people, including drivers and cyclists, do not obey the traffic rules properly, especially at busy intersections. And this undoubtedly worsens the already grave situation.
  而且,许多人,包括司机和骑自行车的人,不能很好地遵守交通规则,特别是在繁忙的十?#33268;?#21475;,这无疑使本已?#29616;?#30340;状况雪上加霜。

  117. The number of private cars in urban areas should be limited while the number of public buses should be increased.
  在城市私?#31169;?#36710;的数量应得到控制而公交车的数量应该增加。

  118. When asked what kind of school they are willing to send their children to attend, many parents say they would choose a boarding school rather than day schools for their children.
  当问到?#25954;?#23558;孩子送到哪种学校的时候,许多?#25913;?#35748;为他们会选择寄宿学校而不是日制学校。

  119. Many survey show that people in increasing numbers are beginning to recognize that boarding school provides better environment and facilities for children.
  许多调查?#20801;?#36234;来越多的人开始意识到寄宿学校能给他们的孩子提供较好的学习环境和设施。   120. At the same time, there are still many people who live under the traditional ideas that day schools play an extremely important role in children"s study.
  同时,仍有许多人持传统观点认为日制学校对孩子的学习发挥着极其重要的作用。

 121. On the one hand, it is indisputable that boarding schools are exerting a growing important effect, especially in last few years.
  一方面,寄宿学校正在发挥越来越重要的作用,尤其是最近几年,这是无可争辩的。

  122. Students attend a boarding school would cultivate their independence as apart from their parents.
  离开?#25913;?#19978;寄宿学校的学生将会培养他们的独立性。

  123. What"s more, living in school can save them a great deal of time on the way between home and school everyday, so they would be able to concentrate more time and energy on their academic work.
  而且,生活在学校里能节省大量每天往返于学校和?#19994;?#36335;上的时间,这会使他们有更多的时间和精力放在学习上。   124. On the other hand, the contribution of day schools can"t be ignored.
  另一方面,日制学校的?#27605;?#26159;不能忽视的。

  125. Due to high tuition fee, most of ordinary families cannot afford to send their children to boarding schools.
  因为较高的学费,大部分普通家庭支付不起他们的孩子上寄宿学校的费用。

  126. Since it is unnecessary to consider student"s routine life, day school can lay stress on teaching instead of other aspects, such as management of dormitory and cafeteria.
  由于无需考虑学生的日常生活,日制学校可以将重点放在教学上而不是放在像宿舍和?#31243;?#31649;理这些方面。

  127. Furthermore, students living in their own home would have access to a comfortable life and have more opportunities to communicate with their parents, which have beneficial impact on development of their personal character.
  而且,学生生活在自己家中,有舒适的生活,并有更多机会和?#25913;?#20132;流,这对他们个性的培养是有利的。

  128. From what has been discussed above, we may safely draw the conclusion that both of day schools and boarding schools are important to train young students for our society.
  通过以上讨论,我们可以得出结论,寄宿学校和日制学校对我们社会培养年轻学生都是重要的。

  129. There is much discussion over science and technology. One of the questions under debate is whether traditional technology and methods are bound to die out when a country begins to develop modern science and technology.
  关于科学技术存在许多争论,其中一个问题是当国家发展现代科学技术时,传统的技术方法是否可能会消亡?   130. As for me, the declining of traditional technology and methods is not a bad thing; it is the natural result of progress of society.
  我认为,传统技术方法?#21335;?#20129;不一定是坏事,这是社会进步的自然结果。

  131. In the first place, some aspects of the traditional technology and methods are harmful and hampering the development of modern technology science.
  首先,传统技术方法有些部分是有害的,并?#19968;嶙璋?#29616;代科技的发展。
  132. Although modern science and technology have proved that such methods are absurd, there are still millions of people use such methods in many remote places nowadays.
  尽管现代科学技术已经证明了这些方法是愚昧的,然而在许多偏僻的地方,仍有成千上万的人们在使用这些方法。

  133. In the second place, many values of traditional technology are out of date and should be replaced by modern science.
  第二点,许多传统技术方法已经过时,应被现代科技所取代。

  134. Although many people tend to live under the illusion that traditional technology and methods are still playing extremely important role in people"s life, an increasing evidences show that it is less useful than many people think.
  尽管许多人保持着传统观念,认为传统技术方法在人们生活中仍发挥着重要作用,但是越来越多的证据?#20801;?#23427;并没有人们想象的有用。

  135. From what has been discussed above, I firmly believe that time will prove that traditional technology and methods would die out with the development of modern science and technology. The maintenance of the traditional technology and methods is futile.
  通过以上讨论,我坚定地相信时间会证明传统技术方法将会随着现代技术的发展而消亡,坚持传统技术方法是徒劳的。

  136. At the time when technology means ever more harmful carbon in the air we breathe, we need these forests now more than ever.
  当技术的发展意味着我们会吸入更多有害气体时,我们比任何时候更需要森林。

  137. Nothing is more important than to receive education.
  没有比接受教育更重要的事。

  138. We cannot emphasize the importance of protecting our eyes too much.
  我们再怎么强调保护眼睛的重要性也不为过。

  139. There is no denying that the qualities of our living have gone from bad to worse.
  无可否认,我们的生活?#20998;?#24050;经每况愈下。

  140. It is universally acknowledged that trees are indispensable to us.
  全世界都知道树木对我们是不可或缺的。

  141. There is no doubt that our educational system leaves something to be desired.
  毫无疑问,我们的教育制度令人不满意。

  142. An advantage of using the solar energy is that it won"t create any pollution.
  使用太阳能的优点是它不会产生任何污?#23613;?

  143. The reason why we have to grow trees is that they can supply fresh air for us.
  我们必须种树的原因是它们能供应我们新鲜的空气。

  144. So precious is time that we can"t afford to waste it.
  时间是如此珍贵,我们不能浪费它。

  145. Rich as our country is, the qualities of our living are by no means satisfactory.
  虽然我们的国家很富有,但是我们的生活质量却令人很不满意。   146. The harder you work, the more progress you make.
  你越努力,你越进步。

  147. The more books we read, the more learned we become.
  我们书读得越多,我们越有学问。

  148. To average people, they often tend to live under the illusion that English often means a good opportunity for one"s career, is this really the case?
  对于一般人来说,他们常常以为掌握英语就意味着一份好的工作,然而这是真的吗?

  149. By taking exercise, we can always stay healthy.
  通过体育?#22303;叮?#25105;们能够始终保持健康。

  150. Listening to music enables us to feel relaxed.
  听音乐能使我们放松。

 

 

 


151. On no account can we ignore the value of knowledge.
  我们绝对不能忽视知识的价值。

  152. It is time the authorities concerned took proper steps to solve the traffic problems.
  该是有关?#26412;?#37319;取适当的措施来解决交通问题的时候了。

  153. Those who violate traffic regulations should be punished.
  违反交通规则的人应该受到处罚。

  154. There is no one but longs to go to college.
  人们都希望上大学。

  155. Since the examination is around the corner, I am compelled to give up doing sports.
  ?#28909;?#32771;试迫在眉睫,?#20063;?#24471;不放弃作运动。

  156. It is conceivable that knowledge plays an important role in our life.
  ?#19978;?#32780;知,知识在我们的一生中扮演一个重要的角色。

  157. Summer is sultry. That"s the reason why I don"t like it.
  ?#22902;?#24456;闷热,这就是?#20063;幌不?#23427;的原因。

  158. The progress of the society is based on harmony.
  社会的进步是以和谐为基础的。   159. We should bring home to people the value of working hard.
  我们应该让人们知道努力的价值。

  160. Taking exercise is closely related to health.
  作运动与健康息息相关。

  161. We should get into the habit of keeping good hours.
  我们应该养成早睡早起?#21335;?#24815;。

  162. The condition of our traffic leaves much to be desired.
  我们的交通状况令人不满意。

  163. Smoking has a great influence on our health.
  抽烟对我们的健康有很大的影响。

  164. Reading does good to our mind.
  读书对心灵有益。

  165. Overwork does harm to health.
  工作过度对健康有害。

  166. Pollution poses a great threat to our existence.
  污染对我们的生存造成巨大威?#30149;?

  167. We should do our best to achieve our goal in life.
  我们应尽全力去达成我们的人生目标。

  168. Weather a large family is a good thing or not is a very popular topic, which is often talked about not only by city residents but by farmers as well.
  家庭人口多好还是家庭人口少好是一个非常通俗的主题,不仅是城里人,而且农民都经常讨论这个问题。

  169. As is known to all, fake and inferior commodities harm the interests of consumers.
  众所周知,假冒伪劣商品损害了消费者的利益。

  170. Today an increasing number of people have realized that law education is of great importance. In order to keep law and order, every one of us is supposed to get a law education.
  现在,愈来愈多的人认识到法制教育的重要性。为了维护社会治安 ,我们每人都应该接受法制教育。

  171. From what I have mentioned above, we can see clearly that violence on TV has great influence on youngsters" behavior.
  从上面我所提到的,我们可以清楚地看到,电视暴力对青少年的影响是极其深远的。

  172. There are two reasons for the improvement in people"s living conditions. In the first place, we have been carrying out the reform and opening-up policy. Secondly, there has been a rapid expansion of our national economy. Furthermore, the birth rate has been put under control.
  人民生活状况的改善原因有?#38477;恪?#39318;先,我们一直在贯彻执行改革开放政策。其次,国民经济正在迅速发展,而且出生率已经得到控制。

  173. My suggestions to deal with the problem are as follows. To begin with, it is urgent to create nature reserves. Secondly, certain rare wild animals that are going to be extinct should be collected, fed and reproduced artificially. Finally, those who hunter them must be punished severely.
  我对解决这个问题的建议如下:首先,迫在眉睫的是建立自然保护区。其次,有些濒临灭绝的珍稀野生动物应该收捕、人工喂养并繁?#22330;?#26368;后,对于?#35835;?#29645;稀野生动物的人必须严惩。

  174. People differ in their attitudes towards failure. Faced with it, some of them can stand up to it, draw useful lessons from it and try hard to fulfill what they are determined to do. Others, however, lose heart and give in.
  人们?#20801;?#36133;持有不同的态度。面?#20801;?#36133;,有?#22235;?#22815;经得起考验,从失败中汲取教训,并努力去完成他们下定决心要做的事情。然而,另一些人却丧失信心并退却了。

  175. It is desirable to build more hospitals, shopping centers, recreation centers, cinemas and other public facilities to meet the growing needs of people.
  人们希望建立更多的医院、?#20309;?#20013;心、娱乐中心、电影院和其他公用设施来满足人们?#25214;?#22686;长的需求。

  176. As a popular saying goes, "everything has two sides." Now the public are benefiting more and more from scientific and technological inventions. On the other hand, the progress of science and technology is bringing us a lot of trouble. People in many countries are suffering from public hazards.
  常言道:事情总是一分为二的。如今人们从科技发明中得到越来越多的?#20040;Α?#21478;一方面,科技进步也给我们带来了许多麻?#22330;?#29616;在许多国家 的人民饱受公害之苦。

  177. Let"s take cars for example. They not only pollute the air in cities, but make them crowded. Furthermore, they are responsible for a lot of traffic accidents. The noise made by cars disturbs the residents living on both sides of streets all day and night.
  就拿汽车为例。汽车不仅污染城市空气,而且使城市?#23548;?#19981;堪。此外,汽车造成许多交通事?#30465;?#27773;车所产生的噪音使居住在?#20540;?#20004;旁的?#29992;袢找?#19981;得安宁。

  178. It is generally believed that the chief reason for the increase in population in developed countries is not so much the rise in birth rates as the decline in death rates as a result of the improvement in medical care.
  普遍认为,在发达国家人口增长的主要原因与其说是出生率的上升,还不如说是由于医疗保健的改善?#39038;劳?#29575;下降了。

  179. There is no doubt that the increase in demand caused the rise in prices.
  毫无疑问,需求的增长导致了价格的上?#24688;?

  180. Additional social stresses may also occur because of the population explosion or problems arising from mass migration movements-themselves made relatively easy nowadays by modern means of transport.
  由于人口的猛增或大量人口流动(现代交通工具使这种流动相对容易)引发的种种问题也会对社会造成新的压力。

  181. With the opening and reform policy being carried out, thousands upon thousands of foreign visitors are crowding into our country. They are eager to see this old mysterious land with a splendid culture of more than 5,000years.
  随着改革开放政策的贯彻执行,数以万计的外国游人涌入中国。他们渴望参观这个有着5000多年灿烂文化的神秘古国。

  182. Tourism brings China a lot of benefits. First, it enables the Chinese people to know more about the outside world and promotes friendship and understanding. Second, it is financially beneficial to China, which needs more foreign currencies for its modernization program.
  旅游业给中国带来许多?#20040;Α?#39318;先,它使中国人?#31169;?#22806;界,并有助于促进友谊和理解。其次,在经济上也有利于我国,因为中国现代化建设需要大量的外汇。

  183 Tourism, however, gives rise to a number of problems. For instance, it becomes a burden to inefficient transportation system.
  旅游业也引起许多问题。例如,它增加了我国本来效?#20160;?#39640;的运输系统的负担。

  184. Besides, the living standard of the average Chinese is still not high enough to be able to afford the many different sorts of expensed during long distance travels.
  此外,中国人民的生活水平还没有高到足以使普通中国人有钱支付长途旅行的各种开支。

  185. As for me, with the development of our national economy, all these problems will certainly be solved step by step.
  至于我,我相信,随着我国经济的发展,这些问题必将逐步解决。

  186. A much better and brighter future awaits us.
  我们期望有一个更加光明的未来。

  187. When an opportunity comes, it brings a promise but never realizes it on its own.
  每?#34987;?#36935;降临,伴之而来的是成功?#21335;?#26395;,但是机遇不能自行实现成功。

  188. If you want to achieve something or intend to fulfill one of your ambitions, you must work hard, make efforts and get prepared. Otherwise, you will take no advantage of opportunities when they come to visit you.
  假如你要取得成就或要实现你的雄心壮志,你必须努力工作、艰苦奋斗、准备好条件。否则,机遇来临你却无法利用。   189. The difference between a man who succeeds and one who does not lies only in the way each treats opportunities. The successful person always makes adequate preparations to meet opportunities as they duly arrive. The unsuccessful person, on the other hand, works little and just waits to see pass by.
  成功者与失败者的区别在于处理机遇的态度。成功者做好充分准备迎接机遇的适时来临。而失败者工作懒散,眼看机遇悄然而过。

  190. In my opinion, there are plenty of opportunities for everyone in our society, but only those who are prepared adequately and qualified highly can make use of them to achieve purpose.
  ?#19994;?#35266;点是:在我们的社会里,人人都有许多机遇,但是只?#24515;?#20123;做好充分准备并且高度称职的人才能利用机遇达到目的。

  191. Anthropologists have discovered that fear, happiness, sadness, and surprise are universally reflected in facial expressions.
  人类学家已经发现,?#24535;澹?#24555;乐,悲伤和惊奇都会行之于色,这在全人类是共通的。
  192. The greater the population there is in a locality, the greater the need there is for water, transportation, and disposal of refuse.
  一个地方的人口越多,对其水。交通和垃圾处理的需求就会越大。

  193. Long before children are able to speak or understand a language, they communicate through facial expressions and by making noises.
  儿童在能说或能听懂语言之前,很久就会通过面部表情和靠发出噪声来与?#31169;?#27969;了。

  194. Children with parents whose guidance is firm, consistent, and rational are inclined to possess high levels of self-confidence.
  ?#25913;?#30340;教导如果坚定,理性,始终如一,孩子就有可能充满自信。

  195. Television, the most pervasive and persuasive of modern technologies, marked by rapid change and growth, is moving into a new era, an era of extraordinary sophistication and versatility, which promises to reshape our lives and our world.
  电视,这项从迅速变化和成长为标志的最普及和最有影响力?#21335;?#20195;技术,正在步入一个新时代,一个极为成熟和多样化的时代,这将重塑我们的生活和世界。

  196. Television is more than just an electronic appliance; it is a means of expression, as well as a vehicle for communication, and as such becomes a powerful tool for reaching other human beings.
  电视不仅仅是一件电器;它是表达的手段和交流的载体,并因此成为联系他人的有力工具。

  197. I am always amazed when I heard people saying that sport creates goodwill between the nations, and that if only the common peoples of the world could meet one another at football or cricket, they would have no inclination to meet on the battlefield.
  每当我听说体育运动能够在国家间建立起友好感情,说世界各地的普通人只要能在足球场或板球场上相遇就会没有兴趣在战场上相遇的话,我都倍感诧异。

  198. One of the great early writers wrote that: Work is the grand cure of all the maladies and miseries that ever beset mankind. If this is true, then the present situation should make us wonder whether the measure that the average worker is obliged to retire at the age of 50 is reasonable.
  一位伟大的作?#20197;?#20889;到:工作是医治人间一切病痛和疾苦的万应?#23478;?如果是这样的话,那么现在的状况应使我们想一想,强迫普通工人在50岁退休是否合理。

  199. "The people who get on in this world are the people who get up and look for circumstances they want, and if they cannot find them, make them." Such is the remark made by Bernard Shaw, a great writer. This view has been shared now by more and more people.
  著名作家萧伯纳曾说过:在这个世界上取得成功的人,都努力去寻求他们想要的机会,如果?#20063;?#21040;时,他们就自己创造机会。这一观点现在正在被越来越多的人所接受。

  200. Adler is correct in this assertion that education does not end with graduation.
  阿?#32654;?#36825;句话很正确,教育不能随着毕业而结束。

]]>
<![CDATA[CET写作典型例文精彩点评(一)]]> Thu, 06 Oct 2005 02:14:00 GMT 作文题目: “Women in the Modern World”

提纲:

1. Women are playing an increasingly important part in society today.____________

2. With the changes in their social role, women’s position in the family has been improved as well. ___________________

3. In spite of these changes, the liberation of women has not been completely realized.

___________________________

 

  

例1. (2分段)

Women are playing an increasingly important part in society today. Long age, women only did something in the kitchen or at home. Now many of them have serious jobs to serve for people. What men can do so can women.

With the changes in their social role, women’s position in the family has been improved as well. Today in the family, the wife often lots her husband to do something at home bat ago, only women did something. Men are foned of doing something at home.

In spite of these changes, the liberation of women has not been completely realized. Sometimes, the matter, the husband hitting has welf, often happened. In the factory the wonmen to as much as the men, but they are paid less than the men. Some people have not completely realized the liberation of women.

 

东方教育点评:条理不清,思路紊?#36965;?#22823;部分句子均有错误,有的甚至影响理解。

具体问题剖析:(1)缺乏逻辑,东一句西一句,没有围绕中心论述,如第一段就没有展开论述妇女社会角色的转变,说得太笼统而缺乏说服力。

(2)用汉语思维,句子有明显的汉语痕迹,如“What men can do so can women.?#20445;?#24212;改为“Women can do what men can do”。

(3)衔接不自然,没有用适当的关联词,如“Sometimes, the matter, the husband hitting has welf, often happened?#20445;?#24212;改为“The case that husband hits his wife often happens. ”

(4)拼?#21019;?#35823;很多,大部分句子均有错误。

 

 

例2.(5分段 )

Women are playing an increasingly important part in society today. In today, many women have a work. They worked as well as men playing an important part in factories. There are many women in government also. They lead other people country, and make out plans. There are many scientist slso. They event new things to improve our life.

With the changes in their social role, women’s position in the family has been improved as well. In ancient, women’s position in family is pity. They had to looks after their children, did every how husband ordered her to do. But now it is changed. They are equal to her husband. They have the right of speaking of idea, discussion thing with her husband, do what she wants to do.

In spite of these changes, the liberation of women has not been completely realized. We also should realize, women’ likerty are limited. For example, many factories want men become its workers but the chance of women is less than men. Everyone should do their best to change this condition. I’m sure, the liberation of women would be increased.

 

东方教育点评:基本切题。但表达思想不清楚,连贯性差。有较多的?#29616;?#35821;?#28304;?#35823;。

具体问题剖析?#28023;?)各段围绕中心句论述不深入,没有说服力。

(2)衔接不自然,没有用适当的关联词,如第一段几个句子之间可以用一些“besides”、“on the other hand”、“furthermore”、“in addition”等。

(3)语?#28304;?#35823;较多,很多句子不通?#24120;?#22914;“In today, many women have a work.”应改为“Today, many women get a job.”(滥用介词);“In ancient, women’s position in family is pity”中pity应改为pitiful(?#24066;?#35823;用);“They had to looks after their children, did every how husband ordered her to do.”中every 改为everything,how改为what(代词错误);“They have the right of speaking of idea, discussion thing with her husband, do what she wants to do.”应改为“They have the right to express ideas, discuss things with their respective husband, and do what they want to.”(人称代?#26159;?#21518;不一致)。

 

例3.(8分段)

Women are playing an increasingly important part in society today. Many Women today are playing an important part at works that was thought only could be done by the men before. For an example. Some women are not secrtary in the office, instead, they become manager of a company.

With the changes in their social role, women’s position in the family has been improved as well. In the world today, more and more women have their own job. They get their own salary, and become more independent from their husband. With the economic situation improved, their family position is improving.

In spite of these changes, the liberation of women has not been completely realized. Many husbands only want his wife to stay at home, and do house works or do some shopping. They only want their wife to be a housewife, but not a manager of a company.

 

东方教育点评:基本切题。有些地方表达思想不够清楚,文字勉强连贯;语?#28304;?#35823;相当多,其中有一些是?#29616;?#38169;误。 

具体问题剖析?#28023;?)论证不够深入,缺少事例,缺少说服力。

(2)文字缺连贯、且显累赘,如第二段可以?#36805;?#21477;再改得简练一点并且有适当的转承词。(3)语?#28304;?#35823;相当多,如“For an example?#20445;癝ome women are not secrtary in the office, instead, they become manager of a company.”应改为“Some women are on longer secretaries in the office, instead, they become managers of the companies.?#20445;?#21333;复数)

 

 

例4.(11分段)

Women are playing an increasingly important part in society today. More and more women go to work to earn money instead of keeping the house or looking after the children. Women have entered many fields of society including scientific field. As we know, many women sports teams have won the world’s champions such as Chinese women’s Volleyball Team.

With the changes in their social role, women’s position in the family has been improved as well. Husbands are not the masters of wives in many places. Husbands and wives are equal now. They join together to overcome difficulties and share happiness.

In spite of these changes, the liberation of women has not been completely realized. Also in some places. Women are considered being “thing” belong to men. They have little chance to find jobs. They don’t get equal pay for equal job. This is a problem must be solved not only by society but also by women themselves.

 

东方教育点评:切题。表达思想清楚,文?#33267;?#36143;,?#20040;时?#36739;准确,但有少量语?#28304;?#35823;,如“Also in some places. Women are considered being “thing” belong to men?#20445;?#24212;改为“Also in some places,women are considered being the “things”that belong to men”

例5.(14分段)

Women are playing an increasingly important part in society today. In Many countries, more and more women are acting as workers, farmers, scientists and even leaders. We can say that almost all jobs which men can do are done perfectly by women. Women are no longer looked down upon by society.

With the changes in their social role, women’s position in the family has been improved as well. Husband and wife are now equal in the family. They cope with problems of daily life together, and share happiness with each ther. Also, you can hardly find out that in today’s families, women are being busy with dinners, whereas men comfortably sitting in armchairs, reading newspapers.

In spite of these changes, the liberation of women has not been completely realized. In spite of these changes, the liberation of women has not been completely realized. A number of men still jealously guard their rights, and regard women as incapable creature. Few women are allowed to attend important international meetings dominated by men. That’s really the problems we should solve immediately.

 

点评:切题。论证充分,有说服力,论证手段丰富(举例、正反)表达思想清楚,语言流畅,词汇丰富,连贯?#38498;謾S么首?#30830;,仅有个别小错误。

]]>
<![CDATA[CET写作典型例文精彩点评(二)]]> Thu, 06 Oct 2005 02:14:00 GMT 2003年9月考试四级作文题:The Day My Classmate Fell Ill (or Got Injured)
提纲:
1.简单叙述一下这位同学生病(或受?#32781;?#30340;情况
2.同学、老师和我是如何帮助他/她的
3.人与人之间的这种相互关爱给?#19994;母?#21463;是……

例1. (2分段)
    One day, we are all in classroom. Wang fang said, "Oh!" We all see her and found that she was crying! Teacher turned to ask her what was wrong. She said, "I do got a fever, my head is very hot!" Feng Gang sent she to hospital, we all followed they. In the hospital, doctor Wang give a inject to her, she gradually calm and not hot as before. We all thanked the doctor.

东方教育点评?#20309;?#33021;按照题目要求写,没有着重写"同学、老师和我是如何帮助他/她的" "人与人之间的这种相互关爱给?#19994;母?#21463;是……"。条理不清,思路紊?#36965;?#22823;部分句子均有错误,有的甚至影响理解。
原文修改后:
    One day, when we were all in classroom., Wang fang Suddenly cried,, "Oh!" We all looked at her and found that she was groaning. Teacher turned to ask her what was wrong. She said, "I have got a fever, my head is very hot!"
    Immediately, our teacher sent her to hospital, and we all followed them. In the hospital, we asked doctor Wang to give an injection to her, and she gradually became calm and not as hot as before. We all thanked the doctor.
    The day has passed, but it is clearly in my mind. I think if we can do things like that in the incident, the society will be better, and the relationship between people will be better as well!


例2.(5分段)
    Last week, li ning and I studied in classroom. Suddenly, lining said to me that he had a headache .I asked he to  see doctor. he said it was not bad. After 5 miniuts, lining sai to  me  his headache very serious. So I helped him go to  hosptial.  
    Students and teacher heard lining went to  hosptial, all of them went to the hosptial. Some teacher asked lining dont worry, it will be good .Some students asked lining take care of himself. lining said that he was very moved.
    Thought this things, I think a lot .The world is beautiful, because the love filled in it .people can  help each other when  who are in trouble.     

东方教育点评:本文基本切题。语句衔接不自然,简单句使用得太多,有些表达不太准确,有明显的中文痕迹。要加强衔接词的运用,单复句的转换,句式的多样化,还有语言基本功的训练。
原文修改后:
    Last week, Li ning and I studied in classroom. Suddenly, lining told me that he had a headache. I asked him to see the doctor. he said it was not so serious. After 5 minutes, Lining told  me  that his headache became worse. So I helped him go to hospital.  
    When Students and teachers heard that Lining had gone to hospital, all of them went to the hospital. Some teachers asked Lining not to worry and to take care of himself. Lining said that he was very moved.
    Throught this, I think a lot.The world is beautiful because it was filled in love--people help each other in trouble.          

 

例3.(8分段)
    One day there is a student who was isolated for infectious disease. We and our teachers are concerting about his situation. But he must be isolated from us for relivesing measure.
    In this important period, we telephoned to him, we also told him that he had a good rest time. we suggested that he call up his friends who were not kept in touch because of burden study and read some books which he enjoys but have no time to read .At last we told him that he must get over this fell .
    I think we should love each other .when somebody needs help we should lend our one hand to him.
 
东方教育点评:本文基本切题,也有必要?#21335;?#33410;描述。但有的地方表达不清楚。有比较多的语?#28304;?#35823;。要注意连接词的使用和句式多样化,长短句可以间隔使用,使用长句时注意语法、力求表达清楚。 
具体问题剖析:(1)全文时态不统一(举例略)。
(2)第二段语句衔接不自然,句式重复,且长句组织起来显得有点凌?#36965;?#35821;法错误相当多。在原文基础上修改如下:"In this important period, we telephoned him, and told him to have a good rest.Besides, we advised him to call up his friends who were not kept in touch because of burdensome study ,on the other hand, to read some books which he enjoyed but had no time to read. At last we told him that he must overcome this ill."


例4.(11分段)
    In 1 April 2003, one of my classmates was get serious cold. First day when he came to school, we found that his eyes were red and his sound was rough. The second day, his cold was too bad that he couldn't go to school.
    At that time, there was a serious ill called SARS in our country. It's just like badly cold and can infected others easily. But our classmates didn't go away from him. They seemed more close to him. Our classmates helped him to take back breakfast. Our teacher came to see him with his notes book. He helped him to study in order that he didn't drop behind my classmates' For he was my best friend, I just sat on his bed and do my best to comfort him.
    Althought there was SARS around us, but I felt very warm from this thing. It told me that the love from true heart can help come across any difficult. We are so lucky that we live in a big warmth family. And not very long, my classmate was getting healthy and could come to school again. How happy we were!   
  
东方教育点评:本文切题,表达思想清楚,文?#30452;?#36739;连贯, 但有一些语法错误。
具体问题剖析:全文有一些语法、语?#28304;?#35823;,如"In 1 April 2003, one of my classmates was get serious cold."应改为"In 1 April 2003,one of my classmates got serious cold."(时态);"First day when he came to school,"应改为"The first day when he came to school,"(介词?#24597;?his sound was rough."应改为"his voice was rough."(?#20040;剩?Althought there was SARS around us, I felt very warm from this thing."应把but去掉(连词); "It told me that the love from true heart can help come across any difficult."应改为"It told me that the love from true heart could help come across any difficulties."(时态、?#24066;源?#35823;);"We are so lucky that we live in a big warmth family."应改为"We are so lucky that we live in a big warm family."(?#24066;裕?/P>


例5.(14分段)
    During the SARS period in this spring, the year of 2003, one of my classmates, Li ming, was struck down by the virus and was immediately sent to hospital.
    The news spread quickly on campus. At first, we were terrified and wondered if we were infected too. However, through our government's publicity on mass media, we gradually conquered the fear and set out to try out best to help her. Some teachers provided darly necessities while some students recorded the English class contents for him so that Li ming could not be left behind. With our care and concern, Li ming recovered quickly.
    Such an incident teaches us a good moral. Our society is full of love, warm and peaceful, in which people-from man to woman, from individual to individual-lend others a hand. Just like a famous song goes, "the world will turn itto heaven only if everyone contributes a little." and I do believe that it's my great honor to live in this love-filled paradise!

点评:本文切题,论证丰富生动,表达思想清楚,文字通?#24120;?#36830;贯性较好。基本上无大的语?#28304;?#35823;,仅有个别小错误。

]]>
<![CDATA[CET写作典型例文精彩点评(三)]]> Thu, 06 Oct 2005 02:14:00 GMT 2003年9月六级考试作文题:
图表作文,关于一个美国大学图书馆的图书流动量(pop fiction, general nonfiction, science, art等),给出他们的流动比例对比,说明原因,并说明你自?#21512;不对?#35835;什么样的书。

例1. (2分段)

此分段标准为条理不清,思路紊?#36965;?#22823;部分句子均有?#29616;?#38169;误。

(为了不影响市容,给大?#20197;?#25104;负面影响,故此处略去100字……)

例2.(5分段)

    From the novel, we can see that the students like read(reading) novel, at the same time, only (a) small part of students like read(reading) science and art.

    The reason to(for) this is novel is intereting(interesting), students like reading it. Most of the students read too much(many) major books when they have classes, so they want to read some(something) interesting (when) they have time. Novel can let them relax(relaxed). So they choose novel.

    I like read(reading) novel, by reading it I know a lot of things, I also relax my brains. So I choose the novel.

东方教育点评:(1)基本切题。

(2)表达思想不清楚,连贯性差。

(3)有较多的?#29616;?#35821;?#28304;?#35823;。

(4)字数不够,要?#20204;?#25187;分。

例3.(8分段)

    We can know from the picture that most of students like reading popular novel instead of reading science, poetry. From this we can know different people have different addiction to(preferences for) books.

    Different people have different addiction to(preferences for) books. They read different books just to meet their different needs. Because different people have different meets to read the different kinds of books. From this we can also see that different people have different intentions and notions. So they choose the different things to meet their needs in every facet in life.

    I like reading poetry because I think poetry can make me calm, pleased, comfort(comforted), (and) I can see many beautiful thing(things) in the poetry.

东方教育点评:(1)基本切题。

(2)第二段表达有点?#25671;?/P>

(3)语?#28304;?#35823;相当多,其中有一些是?#29616;?#38169;误。 

例4.(11分段)

    Book is the source of life. When we read a book, we should not only linger on the surface of a book, but also we should(删掉) master its intrinsic. As is charted in the blank, we can see clearly that a majority of the university students in America are addictet(addicted) to the popular fiction, and a minority of student like reading the science, poetry.

    Why do they like reading popular novels? In my opinion, popular novel books are usually interesting, earthly, close to our lives. In contrast, science, poetry books are usually serious, dull and difficult. Therefore, most of the students prefer the popular novels.

    I like reading the since book(science books). For one thing, it can make me enhance my speciality knoweledy(specialized knowledge); In addition, it can help me know the frontier about my speciality and master the newest things in since(science); thirdly, it can give a good chance to know a lot  and can help me to study the useful subject when I graduate from the university.

东方教育点评?#28023;?)本文基本切题,表达思想清楚。

(2)文?#33267;?#36143;,语言通?#22330;?/P>

(3)有一些语?#28304;?#35823;。

例5.(14分段)

    It  can  be  discerned   that  the  American  students  prefer  to  read  the  popular  novel rather  than  other  kind  of  books, such  as  the  nonpopular (unpopular) novel, the  books of  technology, poem  and  so  on.  The percentage of the popular novel current(currently)  is  about 68.2%.  Other kind of novels' current(currently) is, reletively (relatively),  about 16.8%,  8.3%, and 5.2%.

    It  is  not  hard  to  think  out  why  the  popular  novels  can  attract  so  many  students.  The popular  novel  is  interesting,  and  not  so  abstract  as  books  that  full  of  the mathmatic  formulate(mathematic  formulae). However, as  university  students, study  is  the  first  task  for  us  to do. So  we  should  pay  more  attention  to  the  books  about  our  major. Fictions  may color  our  life,  but  it  can  not  be  the  key  part  of  our  studying  life.

    Personally, I would like to spend my free time in reading books about my major, such as technology digests, computer newspaper... Because I want do to(删掉) a good job in my subjects. Fortunately, my dreams come true, meanwhile, I 've gained other things--I  found(have founded) a solid basic knowledge  about  my  major(加?#26222;?#21495;)make me feel easy to contrive the electronic circuit which have to be done during our bachelor years. Thanks to those books!

点评?#28023;?)切题。

(2)论证比较有力,表达思想清楚。    

(3)文字通?#24120;?#36830;贯性较好,但有个别语?#28304;?#35823;。


注: 文中划线部分为原文的一些明显语?#28304;?#35823;,括号里的为修改建议,为保持原文面貌,对于结构没有做过多改动。

]]>
<![CDATA[四六级英语听力试题的命题规律和解题?#35760;蒥]> Thu, 06 Oct 2005 02:14:00 GMT 一、 四六级英语听力的考查模式

1.对话
听力部分一般是20个小题,由A和B两部分组成。第一部分通常是10个对话,每个对话设一个小题,要求同学们根据对话内容从四个选项中选择正?#21453;?#26696;。
2.短文
B部分有两?#20013;?#24335;,一是听短文。一般是三篇120-140?#31181;?#38388;的短文,每篇短文后有三到四个问题,共10道小题。该部分主要测试同学们的整体理解能力。
3.复合?#25945;?#20889;
B部分的另一种是复合?#25945;?#20889;。复合?#25945;?#20889;由两部分组成。一是单词听写,要求同学们毫无差错地填出短文所缺单词。另一种是补全信息。一般是,每段的第一句主题句已经给出,要求填出具体细节内容说明主题,可以使用听到的原话,也可以使用自己的语言。

二、四六级英语听力的命题规律和测试重点

1. 对话
对?#23433;?#20998;考查的重点有:
1) 地点
根据对话内容判断对话发生的地点或对话中所提?#24405;?#21457;生的地点是四六级英语听力测试中常见的也是比较重要的一个题型。地点题一般有以下几种:
(1)根据信息词设题
① W: Dear, I feel hungry now. How about you?
M: So do I. Let me call room service. Hello, room service. Please send a menu to 320 right away.
Q: Where are the two speakers?
A. In a hotel.
B. At a dinner table.
C. In the street.
D. At the man's house.
该题通过hungry 和menu来迷惑同学们,引导大家选择B,其实,本题所借助的信息词是room service 和320这个?#32771;?#21495;,答案是A。
② M: Can you stay for dinner?
W: I'd love to. But I have to go and send some registered mail before picking up the children from school.
Q: Where will the woman go first?
A. To the school
B. To a friend's house.
C. To the post office.
D. Home
本题借助registered mail设题,答案是C。但这里同样也有地点的辨析问题,要求同学们能听出是"首先到……地方"。
③ M: Excuse me, I'm looking for the emergency room. I thought that it was on the first floor.
W: This is the basement. Take the elevator one flight up and turn left.
Q: Where did the conversation most probably take place?
A. In a library
B. In a hotel.
C. In a hospital.
D. In an elevator
本题设题所依据的信息词是emergency room,只要考生?#31169;?#20854;语域就可判断答案为C。
(2)借助对话中提到的多个地点设题
有时对话中提到的地点不只一个,这时,一般是将所有的地点?#21450;?#25324;在选项之中。这种情况下,同学们不必考虑信息词问题,只要能将地点与其相关?#24405;?#32852;系起来就可确定答案。如:
① M: I did not see our boss yesterday. Has he come back?
W: He was just back from France besides visiting Britain, Germany, and Spain.
Q: Which country did the woman visit first?
A. France
B. Britain
C. Germany
D. Spain
四个地点都是访问过的地点,要求同学们能够分清先后。答案为B。
② M: Will Mr. Smith come to the party at the weekend?
W: He'll be supposed to, but he won't be back from his trip until the next week.
Q: Where will Mr. Smith be on Saturday?
A. At the party
B. At home
C. Still on his trip
D. Back from his trip.
本题是将地点与时间连在一起,要求同学们在听的同时注意区别每个?#24405;?#25152;发生的时间,答案为C。
 
2) 职业、身份
根据说话内容判断说话者的身份和职业是四六级听力测试中又一常见题型。该题型的题项设计有两种:
(1)说话者自身的身份或职业
根据谈话内容判断说话者一方的职业或身份:
① W: Good evening, Professor David. My name is Susan Gray. I'm with the local newspaper. Do you mind if I ask you a few questions?
M: Not at all. Go ahead, please.
Q: What is Susan Gray?
A. A writer.
B. A teacher.
C. A reporter.
D. A student.
由local newspaper可以判断说话者是位记者,在采访。
② M: How about the food I ordered? I've been waiting for 20 minutes already.
W: I'm very sorry, sir. I'll be back with your order in a minute.
Q: Who is the man most probably speaking to?
A. A shop assistant.
B. A telephone operator.
C. A waitress.
D. A clerk.
与order有关的自然是waitress,答案为A。
(2)说话双方之间的关系
该题型是上一题型的?#30001;?要求同学们能判断说话者双方的身份,问题经常是 What's the relationship between the two speakers?
① W: How long will it take you to fix my watch?
M: I'll call you when it's ready. But it shouldn't take longer than a week.
Q: What is the probable relationship between the speakers?
A. Librarian and student.
B. Operator and caller.
C. Boss and secretary.
D. Customer and repairman.
?#28909;?#22899;士让男的fix my watch,说明对方是repairman,而自己是customer。
②M: Sorry to trouble you. But is there any possibility of borrowing a blanket? I feel cold.
W: I think we've got one. Could you wait until after take-off please?
Q: What is the probable relationship between the two speakers?
A. A guest and a receptionist.
B. A passenger and an air hostess.
C. A customer and a shop assistant.
D. A guest and a waitress.
take-off一词的使?#30431;?#26126;女的是空姐,答案自然是B。
可以看出,职业、身份以及说话双方关系的选择所依据的同样是信息词。?#27604;?要判断双方的关系,还可以从说话的方式入手。如:
M: Make thirty copies for me and twenty copies for Mr. Brown. W: Certainly sir. As soon as I make the final corrections on the
original.
Q: What's the relationship between the two speakers?
A. Boss and secretary.
B. Lawyer and client.
C. Teacher and student.
D. Nurse and patient.
两人间说话的语气和方式表明是"老板与秘书"的关系。

3)计算题
计算题在四六级英语听力中属于比较难的题型,要求同学们不仅能分辨不同的时间、金钱等数量概念,还应能将听到的各个数量联系起来进行加减运算。如:
① M: Your son seems to have made much progress in playing the piano. Does he attend any piano classes?
W: Yes, he takes lessons twice a week, but from next week on, he will go to the class on Saturday evenings, too.
Q: How often will the woman's son have piano lessons from next week on?
A. Once a week.
B. Twice a week.
C. Three times a week.
D. Four times a week.
两次加一次自然是三次,答案是C。
② W: Professor Clark said that the mid-term exam would cover the first 15 lessons.
M: Really? I thought it only included the first 12 lessons. Then I must spend the weekend going over the rest of the lessons.
Q: How many lessons must the man review over the weekend?
A. Five lessons.
B. Three lessons.
C. Twelve lessons
D. Fifteen lessons.
这是最简单的计算题,只要同学们不将答案误认为是C或D,就不会出错。
③ W: Here's a 10-dollar bill. Give me two tickets for tonight's show please.
M: Sure. Two tickets and here is '1,40 change.
Q: How much does one ticket cost?
A.'1.40. B.'4.30. C.'6.40. D.'8.60
10美元,两张票,找零1.40美元,说明每张票为4.30美元。

从以上例子可以看出,含有数量概念的题,对话中提到的数量一般不可能为正?#21453;?#26696;,总要同学们进行一些简单的加减运算。

4)言外之意、弦外之音
推测说话者话中之话是听力中必考的题型。从试题的设计特点来看,大体有一下几种:
(1)对虚拟语气的考查
包含虚拟语气的听力考题中一般都有"是与非"相对的选项,这就要求同学们?#31169;?#34394;拟语气的表意功能,根据虚拟语气判断正?#36153;?#39033;。如:
①W: I'm thinking of going to Austin for a visit. Do you think it's worth seeing?
M: Well, I wish I had been there.
Q: What do we learn from the conversation?
A. The man is planning a trip to Austin.
B. The man has not been to Austin before.
C. The man doesn't like Austin. had been there.说明说话人没有去过。
② W: If it hadn't been snowing so hard, I might have been home by 9 o'clock.
M: It's too bad you didn't make it. Jane was here and she wanted to see you.
Q: What happened to the woman?
A. She got home before 9 o'clock.
B. She had a bad cold.
C. She had a car accident.
D. She was delayed.
If it hadn't been snowing so hard, I might have been home by 9 o'clock.说明因为雪太大,说话者未能在9点前到家。也就是说she was delayed。
(2)对建议的考查
建议题要求同学们掌握建议的各种表达方式,根据建议选择正?#36153;?#39033;。如:
① W: The movie starts in 5 minutes and there's bound to be a long time.
M: Why don't we come back for the next show? I'm sure it would be less crowded.
Q: What is the man suggesting?
A. Coming back for a later show.
B. Waiting in a queue.
C. Coming back in five minutes.
D. Not going to the movie today.
Why don't…?上一种建议表达方式,根据该句所表达的内容可以判断答案是A。
②W: We do need another bookshelf in this room. But the problem is the space for it.
M: How about moving the old dining table to the kitchen?
Q: What does the man suggest they should do?
A. Finding a larger room.
B. Sell the old table.
C. Buy two bookshelves.
D. Rearrange some furniture.
根据moving the dining table to the kitchen来判断答案为D。
建议的表达方式还有:
Why not …? What do you think of …?
If I were you/If I were in your shoes, I would …
Shall we …? I suggest ….
You'd better/You ought to….
(3) 对话题的考查
话题指会话双方所谈论的话题,要求同学们具有概括能力。如:
① W: Do you want a day course or an evening course?
M: Well, it would have to be an evening course since I work during the day.
Q: What are they talking about?
A. The choice of courses.
B. A day course.
C. An evening course.
D. Their work.
两个人谈论的是选白天的?#20301;?#26159;晚上的课,由此可以判断答案应该是A。
② M: I was terribly embarrassed when some of the audience got up and left in the middle of the performance.
W: Well, some people just can't seem to appreciate the real-life drama.
Q: What are they talking about
D. The man has been to Austin before.
I wish Ithe woman so late?
A. Something went wrong with the bus.
B. She took somebody to hospital.
C. Something prevented her from catching the bus.
D. She came on foot instead of taking a bus.
Something went wrong 是对the bus break down的概括性表述。
对话听力中其它考查项目,如因果、条件、否定、比?#31995;?#23558;另文详述。

]]>
<![CDATA[一个月攻克四级]]> Thu, 06 Oct 2005 02:14:00 GMT 如果你的目标不是冲刺满分,而是在尽可能短的时间里尽可能提高成绩,那么以下的这些我们在教学和培训中的经验?#35760;上?#20449;对你都会很有借鉴意义的!

  单词——现在背也不晚

  在接下来这段时间性里,如果你用一周左?#19994;?#26102;间每天花出一段固定的时间来大量地强攻单词(主要应是那些在四级考纲中而不在高中考试范围内的四级“高难词”),这样你的收获的不仅是阅读和听力的提高,更重要的是对自己的信心!?#27604;?#36825;时候背单词,认识它就行了,不必知道它怎么拼写,因为即使我们知道了四级新词的意思,把它用在作文中的可能还是很小。另外有几个针对四级阅读的单词非常重要,大家一定要注意:positive(肯定的),negative(否定的),neutral (中立的),indifferent (漠不关心的),optimistic (乐观的),pessimistic (悲观的),这几个表明作者态度的词经常在阅读理解题的选项中出。

  听力——反复听真题

  要想在短时间内提高听力,最好的办法就是多听。在这不到一个月的时间里,不用听太多的辅导材?#24076;?#25214;来历年真题的听力,反复听,把握出题的思路和录音的语速、语调。

  尽力培养英语思维如果你在听听力?#27605;?#24815;于将每个单词和句子翻译成汉语,这既浪费时间,也影响理解,因为两种语言的结构和思维不尽相同,在短暂的15秒钟内,既要听,又要理解、翻译,还要进行综合判断,很不容易做到,弄不好会影响以后的听力理解。最好的办法是逐渐培养用英语思维,不但可以节约时间还可以提高理解力。

  尝试听前预测四级听力理解从开?#30142;?#25918;题头音乐到正式开始做题之前,大约有2分钟的时间。因此,大家可以充分利用这段时间去阅读试卷上各题的选择项,尽量争取在这2分钟内多看几道题的选项,这样就可以做到听前预测。?#27604;?#22312;听的时候也要避免因为过分注重每个单词而影响对全篇中心思想的理解。听前预测还要有一定的客观依据,即话题所使用的词语的范围,这种内容越具体范围就越窄。这样我们就可以通过阅读选项推测听力材料可能涉及到什么题材和它的内容。

  力求快速标出答案如果遇到难题,要?#34987;?#31435;断,千万不要在一道题上花太多的时间。尽量余下?#35813;?#26102;间以便浏览下一题的选择项。通过再次浏览,我们基本上可以预测出所提问题的大致方向,从而可使自己在听力测试中处于主动地位。

  阅读——拿高分的好方法

  我现在总结出一条超级简单的阅读得高分的办法:

  快速阅读文章速度大约为200字/分?#21360;?#37325;点是掌握文章大意及每一段大概讲什么。因此,第一段和每一段的首句要仔细阅读。

  做题不要?#23621;?#35937;本?#19994;?#20851;键是每一道题必须回到原文中?#19994;?#20986;处-也就是能够证明这道题正?#21453;?#26696;的部分,千万不要?#23621;?#35937;,凭经验。

  不用花时间复查有人要说,你这个“老办法”太老了,根本无用。请注意,以前我亦有同感,但是当?#20063;?#25240;不扣的照此执行,发?#20013;?#26524;其?#36873;?#19968;般40分的阅读理解,32分不成问题,所以也建议你不妨一试。

  备注:?#27604;?#36825;只是一种?#35760;桑?#35789;汇量和阅读技能始终是阅读得高分的关键。主要从以下几个方面着手:

  1、词汇方面

  选项的语义辨析语义辨析主要集中在实词(名词,动词,?#31283;?#35789;和副词),选项往往以同义词,近义词,反义词或形近易混词的形式出现。固定搭配固定搭配以动词,?#31283;?#35789;与副词,介词构成的词组居多,这些词组出现在完形填空中,主要以副词和介词为考点。

  2、语法方面

  定语从句主要考连接词,限定与非限定定语从句的区别,定语从句的判别(区分定语从句与其它主从复合句)。非谓语动词(动?#20160;?#23450;式,现在分词,过去分词,动名词)。逻辑主语(主要是非谓语动词的逻辑主语)在句法上不是主谓关系,但在语义上为施动者与动作的关系。

  句型句式包括区别简单句,并列句,对称结构或省略,倒装及割裂的复杂句子。?#19990;?#20043;间的搭配要求如名?#24066;?#35201;?#31283;?#35789;,名词,冠词,非谓语动词,词组及定语从句修?#21361;?#21160;?#24066;?#35201;副词词组修?#21361;?#21450;物动词后应加宾语等。

  3、语篇方面

  语境语境就是我们平常所说的上下文,广义的语境指所有的上下文,段与段之间,句子与句子之间,句子与段之间的语义关系。?#28872;?#30340;语境指句子内部的词语之间在语义上的联系。一切语义的理解都离不开语?#22330;?/P>

  句际之间的逻辑关系完形填空中,句际之间的逻辑关系主要包括:并列关系(连接词有and, while等);转折关系(连接词有but, however, though, whereas, nevertheless等);因果关系(连接词有so,therefore, thus, because, for, since, as等);让步关系(连接词有though, although, despite, in spite of等);条件关系(连接词有if, unless, once, provided that, in case (of)等);解释关系(连接词有i.e., that is to say, in other words等);?#25215;?#20851;系(连接词有before, after, and, first, second, then, next, finally等)

]]>
<![CDATA[英语六级划定报名资格 专家认为学生不必担]]> Thu, 06 Oct 2005 02:14:00 GMT   全国大学英语四六级考试委?#34987;?#26085;前公布的四六级考试新计分体制和成绩发布方式,引起大学生的普遍关注。其中一项规定让部分学生心生忧?#29301;?#32771;委会将依据前一次四级考试成绩,在420分到480分之间确定一个分值,作为当次报考六级的资格线,过了此资格线的考生才能报考六级。

  记者从南京各高校?#31169;?#21040;,有一些学生对新出的这条报考六级资格线表示了担?#29301;?#25285;心因为资格线的存在,710分的新计分制会演变成过去的100分计分制,从而资格线?#25351;?#22836;换面成了四级考试的及格线。南京邮电大学的一名学生告诉记者,这条资格线在他看来,跟原先的及格线没有什么差别,虽然新的计分制规定不设及格线,只发成绩报告单,但他还是担心学校以后会把它作为四级成绩的及格线来?#21019;?/P>

  南大学生处钱钟处长认为,四六级考试出台这?#20013;?#30340;计分制对学生是很有利的,至于给出的报考六级资格线这条规定,学生没有必要紧张。划出资格线有考试自身的内在原因,虽然四六级考试改为新的计分制710分,不再设定及格线,但是也不可能?#24066;?#22235;级成绩太差的考生来报考六级,这就必然要求有一条相对的分数线作为报考六级的衡量标准,这是比较合理的。至于学校会不会拿这条线作为考试的及格线,那是各个学校的规定,学生无须过分担心。

]]>
<![CDATA[大学英语四级听力60个必考习语详解(2)]]> Thu, 06 Oct 2005 02:14:00 GMT 1、keep in touch(with) 保持联系
But we’ll keep in touch. 但是我们会保持联系的。
Do you still keep in touch with your parents regularly after you leave them?
你离开?#25913;?#20197;后还仍然与他们继续保持经常的联系吗?
2、keep an eye on ?#35789;亍?
31、laundry
?#20040;?#26412;意是指洗衣店。但是在听力中,会?#32654;?#20511;指洗衣服的工作。
比如,There’s a lot of laundry to do.有很多衣服要?#30784;?
32、look
?#20040;?#26412;身作为一个基本动?#20160;?#26080;什么难度,但是它频频在听力中出现的各种用法我们不得不掌握一下。
1、看上去。
You look great. 你看上去气色很好。
You look awfully nervous. 你看上去很紧张。
All of my clothes look so old and I can’t afford something new.
我所有的衣服看上去都很旧,我买不起新的。
It’s not as bad as it looks. 它并没有看上去的糟。
2、查阅。look up 查阅字典
1、希望。look forward to
2、寻找。 look for
Do you think we should try to call him or look for him?
你认为我们是打电话给他?#20800;?#36824;是去找他?
Have you seen a young gentleman looking for his wristwatch?
你见过一个寻找腕表的年轻人吗?
33、make
1、make an appointment 预约
Why didn’t you make an appointment to see the doctor last week?
你为什么上周不给医生打个预约电话。
2、make a call on the payphone 打一个收费电话
3、make room for sb 腾出位子给某人
Could you make room for the old lady? 你能为这位老太太让个座吗?
4、make it 达到,抵达,做到
But I’m afraid I can’t make it. 但是我恐怕做不到。
I’m afraid I can’t make it before 7 o’clock. 我恐怕在7点前没法到达。
34、mistake
1、错误。make a mistake
2、 误认。这对双胞胎长得太像了,所以I often mistake one for another,并且无法tell them apart。
35、notice
1、通知。
Please wait for further notice. 请注意进一步通知。
2、注意到。
Have you noticed anything wrong here? 你注意到这里有什么问题吗?
36、offer
1、提供。公司提供工作职位给学生就是offer a job。国外大学提供奖学金即:offer scholarship。所以大家一般称国外大学的全额奖学金为offer。
I turned down the offer because it would mean frequent business trips away from my family.
我拒绝了这份工作因为它要求频繁的出差。
They’re offering me a job after I graduate. 他们给我提供了一份毕业后的工作。
2、帮助。offer to help others 乐于助人
37、order
1、命令。这是最基本用法,不赘述。
2、订购。
I haven’t received the furniture I ordered yet.?#19968;?#27809;有收到订购
How about the food I ordered?我订的?#20849;?#22914;何?
餐厅服务用语:Can I take / serve your order?
3、秩序。 out of order 比?#19979;遥?#20854;反意为in order。
38、paint
1、?#25512;帷?
Did Henry paint the whole house himself?整栋房都是亨利自己漆的吗?
He had it painted. 他找人刷了?#25512;帷?
2、绘画。
Can you tell me the title of this oil painting? 你能告诉我这贴画?#31361;?#30340;名?#33268;穡?
39、paper
1、论文。学期结束,学生难免会要被要求完成几篇papers。
How much time did you have for writing the paper? 你写论文花了多少时间?
What’s the teacher’s comment on the student’s paper?老师怎么评价这个学生的论文?
Are you sure you have corrected all the typing errors in this paper?
你确信论文中所有打印错误都更改了吗?
2、试卷。期中考试有mid-term paper,期末有term paper。因此,如果提到The paper was not as easy as we hope. 就是考试卷?#29992;?#26377;想象得那么容易之意了。
3、书面。与paper test 书面考试(笔试)相对的就是oral test(口试)。固定搭配on paper也即表示“以书面形式”。
4、?#38454;啊 paper back book / paperback edition?#38454;?#20070;,与hard back book / hard cover精装书相对。听力中会出现的情形是,在促销(on sale)期间,?#38454;?#20070;和精装书一样的价格,这个时候大?#19994;比?#20250;更?#25954;?#36873;择精装书了。
Do you have the paperback edition of this dictionary? 这本字典有?#38454;?#29256;吗?
5、新闻报纸。来源于newspaper。在日常用语中,直接用paper指代新闻报纸。
I’m calling about the three-bedroom house you advertised in yesterday’s paper.
The paper says people tend to feel unwell if they sleep less than six hours a day.
I’d like to place an advertisement for a used car in this Sunday edition of your paper.
6、一般的纸张。?#20040;?#26368;基本的意思。
I am looking for quality paper to type my essay. ?#20197;?#25214;高质量的纸来打印论文。
40、polish
修?#27169;?#28070;色。对论文,对求职简历。
I spend so much time polishing my application letter. ?#19968;?#20102;很多时间润色?#19994;纳?#35831;文书。
41、print
1、打印。
Print this article out. 把这份文件打印出来。
2、印刷。与publish 相近,the printing industry 就是印刷业,out of print绝版。
The book has been out of print for some time now.
3、用印刷体写。
I have printed my family name, first name, date of birth, and address.
我用印刷体写上了?#19994;?#22995;,名,生日和地址
42、quality
本意为名词“质量?#20445;?#22312;听力中也常用作?#31283;?#35789;,表示“高质量的”。如:quality life
I am looking for quality paper to type my essay. ?#20197;?#25214;高质量的纸来打印论文。
43、quote / quotation
原意“引用?#20445;?#22312;听力中出现的意思是报价。
买东西询?#26102;?#20215;?
What’s your quotation? Can you quote for the new flat?
你的报价是多少?你能估计一下这套新公寓的价格吗?
44、realize
1、意识到。
I realize that I make a big mistake now. 我意识到自己犯了大错。
2、实现。最常用的说法就是实现梦想,realize the dream。
45、run
1、着急。Why run?
当你正急匆?#19994;?#20652;你的慢性朋友去赶火?#25285;?#20182;就可以回答“Why run?”跑什么。意思是不着?#20445;?#26102;间还多着呢。
2、经营,运?#23567;un one’s own business 经营某人自己的事业
The radio was running well, you needn’t worry about it. 收音机没问题,你不必担心。
You have to run your advertisement all week. 你整周都得登广告。
3、运转时间。in the long run 从长远来看
46、semester
这种表示“学期”的说法才是在口语听力中最为常见的。
I’m thinking of taking five courses next semester. ?#20197;?#32771;虑下个学期选修5门功课。
47、severe
1、?#29616;?#30340;。车祸造成了?#29616;?#30340;伤害(severe injuries)。
2、十分的,表程度。
We haven’t had such a severe winter for so long, have we?
我们很久没有过如此寒冷的冬天了,是吗?
48、shelf
架子。主要用于指书架和货架,根据句子中的不同情境词汇来判断具体所指。
I don’t see any on the shelf. 架子上也没有
Here it is, on the upper shelf, next to Volume Two. 在这,架子上层,在第二册?#21592;摺?
49、sign
1、签名。sign one’s name
You just need to sign your name at the bottom. 你只要在底下签名就行了。
2、标识。一般常指交通标识。在违反交通场景中出现较多。
I’m sorry. I didn’t notice the sign. 对不起,我没有注意到标识。
This is one-way street. Didn’t you see the sign? 这是单行道,难道你没看标识吗?
50、stay
1、stay up 熬夜
You’re always staying up late and working overtime. 你总是熬夜到很晚并且过度工作。
I stayed up the whole night studying for my midterm math exam.
我为了?#19994;?#26399;中数学考试熬了一整夜。
2、stay for dinner 留下吃晚餐
3、stay awake 保持清醒
I was barely able to stay awake. 我?#36127;?#19981;能保持清?#36873;?
51、suit
1、套装,衣服。
You look great in your new suit. 你穿上新衣服后看上去棒极了。
I bought a good suit in a clothing store. ?#20197;?#34915;服店里买了一套很好的套装。
2、一套公寓。这个意思必须根据后文来进?#20449;?#26029;。
I bought a new suit in the central city this year. 我今年在市中心买了套公寓。
3、适合。
I hope it will suit you, sir. 我希望它能适合你,先生。
52、take
1、take a picture of 给……照相
Could you take a picture of me with the lake in the background?
你能以湖为背景给我照张像吗?
2、take good care of 好好照看
The man at the garage thinks that I take good care of my car.
修车库的人认为我非常爱惜自己的车。
53、tend to
倾向于,趋向于。
The paper says people tend to feel unwell if they sleep less than six hours a day.
报纸上说人如果每天睡眠少于6个小时将感到不舒服。
54、through
本意是穿越,穿过。在以下几个搭配中分别又有了不同的含义。
1、浏览。 read (straight) through
I’d better read it through again. 我最好还是再通读一次。
I didn’t read straight through the way you read a novel.
?#20063;?#20687;你读小?#30340;?#26679;从头到尾地浏览一遍。
2、结束、完成(工作)be (go) through
I had a hard time getting through this test. 完成测验对我来说很难。
That only leaves us 15 minutes to go through the customs and check our baggage.
我们只有15分钟的时间来接受海关检查和行李检查。
After two sleepless nights, I’m finally through with it.
经过两个不眠之夜,我终于完成了。
3、接通。get sb through
Would you get me through to Dr. Lemon please? 能帮我接通Lemon医生吗?
4、睡过了。sleep through
How could you sleep through it? 你怎么能睡过头?#22235;兀?
5、播放出来。come through
The power indicator was on, and it was running, but somehow the sound didn’t come through.
电源指示灯是亮的,并且正常工作,但是为什么声音就是出不来?#20800;?
55、turn
1、拒绝。turn down
有人会因为频繁的公务旅行(frequent business trips)而turn down一份还不错的工作。
而当因为某些事情而拒绝别人的邀请(turn down one’s invitation)时是最难以启齿的?#38480;?#26102;刻,只能以I’d love to, but…等来搪塞。
1、转向,转移。 turn attention to 转移注意力
56、volume
1、音量。
Would you please turn the volume of the music down? 你能把音量调低点儿吗?
2、指书的卷,册。
I can’t find Volume Ten. 我?#20063;坏降?0册书。
57、warm up
1、热身。正式开始进行剧?#20197;?#21160;前,我们都首先需要warm up。
I’m just going to do a few stretches to warm up. 我去做点伸展运动,热热身。
2、暖和起来
The forecast says it’s going to get worse before it warms up.
天气预报说在天气暖和起来以前还会先变得更糟糕。
58、worth
1、be worth doing sth 值得做某事
Do you think it’s worth seeing? 你觉得那个值得一看吗?
2、be worthwhile to 值得……
It’s worthwhile to make the effort. 进行这样的努力是值得的。
3、well-worth the time and trouble 值得这时间与精力
I find lessons well-worth the time and trouble. 我觉得这些课程值得好好学一下。
59、与no相关?#21335;?#35821;
no bother to me 对我而言没什么影响
nothing but 除了
believe it or not 信不信由你
do without 不用;没有……也行
not at all 一点也不
60、与时间相关?#21335;?#35821;
all night long 整晚
at the last minute ?#31995;?#26368;后一刻
at the latest 最迟
for the first time 第一次
have a hard time 度过困难时刻
in time 及时
latest technology 最新科技
quite a while 有一阵子
wait until the last minute 直到最后一刻]]>
<![CDATA[大学英语四级听力60个必考习语详解(1)]]> Thu, 06 Oct 2005 02:14:00 GMT 1、表方位。
Let’s go to the restaurant across the street and get something to eat.
让我们去街对面的餐馆买些吃的。
2、表动作,穿越。
You must go across the bridge and then turn right.
你必须先过?#29275;?#28982;后再往?#22812;鍘?
2、age
1、年龄。最一般的表达。在此不赘述。
2、衰老。
the aging people = the old people
现代社会出现越来越?#29616;?#30340;aging problem(人口老龄化问题)等。
3、all
1、shake all over 浑身颤抖
2、all of a sudden 突然地
All of a sudden, I remembered her name. 我突然想起了她的名字。
3、by all means 一定
I’ll come by all means. 我一定会来的。
4、all night long 整晚
My present neighbor plays piano all night long. 我现在的邻居整晚都弹?#26234;佟?
4、apply
这里我们详细串联一下在听力考试中涉及到的与求职相关的短语。
apply for(申请),这是工作的第一步;?#28909;?#35201;申请,必然需要递交letter of application(求职信),只要你足够confident about yourself,就有可能获得job interview(工作面试)的机会。是否能够give a good impression(留个好印象)给主管,那就得看你个人犄造化了。
有些工作岗位会require much traveling,(要求经常出差)还有些工作,做不了多久就会希望find a way out(?#19994;?#20986;路)。
正所谓城里城外,各有风光。没工作的人想工作,有工作的人又烦工作。
5、as
1、作为,当作。
I am working as his teaching assistant. 我作为他的助教进行工作。
2、as…as 就像……一样
I’ve heard that he is as well-known as Johnson herself. 我听说他跟?#24049;?#29983;本人自己一样著名。
I don’t think it would be as boring as working in an office.
?#20063;?#19981;认为这会跟在办公室工作一样枯燥。
It wasn’t as easy as I had thought. 这不像我想的那么简单。
It’s not as bad as it looks. 这并不像看上去的那么糟糕。
Is that optional course as hard as everybody says?
那个选修?#25569;?#30340;就像每个人说的那样难吗?
3、as far as I know 据我所知
As far as I know, whether there’ll be such a trip is yet to be decided.
据我所知,是否有这么一趟旅行?#24418;?#20915;定。
As far as I know, he works until midnight every day.
据我所知,他每天都工作到半夜。
4、as well 也
If the weather is this hot tomorrow, we may as well give up the idea of playing tennis outside.
如果明天温度还是这么高,我们也可能放弃到户外进行比赛的主意。
1、as soon as 一……就,尽快
I will do that for you as soon as I have fixed the machine.
一修好机器我就会尽快为你完成那个工作。
6、awfully
非常地,相当地。在口语中用于表程度的比例十分高。
awfully nervous 相当紧?#29275;籥wfully cold 相当冷;awfully sorry 十分抱歉
Tom looks awfully nervous. ?#28389;?#30475;上去相当紧张。
I am awfully sorry. I didn’t mean to hurt you. 十分抱歉。?#20063;?#24819;伤害你的。
7、be bound to
肯定,注定
The movie starts in 5 minutes and there’s bound to be a long line.
电影还有5分钟就开始了?现在那里肯定排着长?#21360;?
8、be tired of
厌?#22330;?#24403;一个人感到厌烦的时候,也是最容易lose one’s temper(生气)的时候。
I’m tired of movies about romantic stories. 我已经?#27807;?#21388;烦了电影中的浪漫故事。
9、be worn out
1、筋疲力尽,这个表达不太正式,多用于口语。
I’m usually worn out at the end of the day. 在一天快结束时我时常觉得很累。
2、破旧不堪。
My soles were worn out after a long time trip.经过长时间的旅行,?#19994;男?#24213;已经破旧不堪。
10、better
1、’d better 最好是
I’d better read one of the articles for the class. 我最好还是为上?#21619;?#31687;文章准备一下。
I think you’d better find another partner. 我想你最好还是另找一个搭档吧。
2、make it better 让……更好
I’d rewrite the last two paragraphs to make it better. 我已经重写了最后两段以使它更好。
3、be better 更好些
I told you it would be better for you if you took fewer courses during the first semester.
我告诉过你如果你在第一个学期少选一些课程会比较好一些。
11、bill
1、账单,买单。
I will pay the bill this time because last time you did it. 这次我来买单,因为上次是你。
2、提案。
We all passed the bill on yesterday’s board meeting.
在昨天的董事会上我们全票通过该提案。
3、?#22870;摇?
Here’s a 10-dollar bill. Give me two tickets for tonight’s show please.
这是一张10美元的?#22870;遥?#35831;给我两张今晚演出的?#20445;?#35874;谢。
12、book
1、书。本意,简单名词。
2、预定,订购。 be booked up 被预定空了;booking office 售票处
All the morning flights have been booked up. 所有明早的飞机票都预定光了。
13、briefing
1、简介。会议之前,总要有一个项目叫做Give a briefing.
Mrs. Lung’s briefing seems to go on forever.Lung女士的简报似乎没完没了。
2、news / press briefing 新闻发布会
14、change
1、改变,更改。这是?#20040;?#30340;基本意思,看两个例子回顾一下。
I’d love to see a different type of movie for a change. 我想换换口味,看场不同类型的电影。
I’ll have to get my ticket changed. 我必须得更改?#19994;?#31080;。
2、零钱。这是在口语中经常使用的意思。
Two tickets and here’s a dollar forty cents change. 这是两张票以及一美元四十美分的找零。
Jane, do you have some change? I have to make a call on the pay phone.
Jane,你有零钱吗?我想在公用电话亭打个电话。
15、check
1、检查。基本意思。check our baggage 检查行李
Could you check for me who borrowed it? 你能帮?#20063;?#26597;是谁借走了吗?
Did you check the power plug and press the play button?
你是否检查了电源插头并按了播放键?#22235;兀?
2、登机台。check-in counter
Is this the check-in counter for Flight 914 to Los Angeles?
这是飞往洛杉矶的914号航班的登机台吗?
3、询问。check on it 问问看
Maybe I should call to check on it. 也许我应?#20040;?#20010;电话问问看。
4、支票。
Sign the check. 签这张支票。
16、copy
1、一本,一份。a copy of 口语中经常使用。
I’d like to buy a copy of Professor Franklin’s book On American Culture.
我想买本富兰克林教授写的关于美国文化的书。
Would you like a copy of professor Smith’s article?
你想要份史密斯教授的文章吗?
2、?#20174; ?#31616;单动词。
Could you copy this article for me? 你能为我?#22870;?#19968;下这篇文章吗?
17、count
1、数数。
She is counting the days. 她每天都在数着日子。
2、指望。count on 依赖
We’ll have to count on good weather. 我们不得不指望一个好天气。
18、cover
1、封面。hard cover 精装书,与hard back book同意。另外,每个娱乐杂志的封面?#27982;?#19981;了会有一位漂亮时尚的cover figure(封面人物)。
The hard cover is on sale for the same price as the paperback this week in the bookshop.
在书店,这些精装本与?#38454;?#26412;价格相同。
2、读完,完成。
I think we’ve covered everything.我认为我们完成所有事情了。
I just covered a few chapters which interested me most. 我只读完了自己最?#34892;?#36259;的几章。
19、crossword puzzle
纵横字谜,一种填字游戏。既可以entertain oneself(自我娱乐),也是一种不错的智力训练。
This is not a game. It’s only a crossword puzzle that helps increase my vocabulary.
这不是游戏。这只是可以帮助我提高单词量的一种纵横字谜。
20、drama
戏剧。这是一种西方的艺术形式。四级听力中曾经多次出现。其他的艺术形式还有TV play(电视剧),soap opera(?#35797;?#21095;),concert(音乐会)……
Some people just can’t seem to appreciate real-life drama.
有些人似乎不?#25954;?#27427;赏真实生活?#21335;?#21095;表演。
21、drop
1、?#33688;謾rop by
I wonder if you can drop by tomorrow evening.我想知道你能否在明晚过来。
1、载人一程。
I’m going home, but I can drop you at the supermarket. 我要回家,但我可以载你到超市。
2、忘掉,放弃。drop it
We can drop it this time. But don’t do it again. 这次我们可以算了,但下次不要再犯。
I have to drop it this time. 我这次不得不放弃。
22、drunk driving
酒后驾驶。在四级听力中出现,一般都是作为traffic accident(交通事故)的主要原因之一。
I think it’s high time we turned our attention to the danger of drunk driving now.
我认为这是我们必须重视酒后驾驶的危?#25307;?#30340;时候了。
23、expect
?#25954;狻?#26399;待,期望”。
Nobody expects you to be a superstar. 没有人指望你会成为超级明星。
引申意思为“?#21364;?#39044;期”。
The lecture was much more difficult to follow than I had expected.
这个演讲比?#20197;?#26399;的要难懂多了。
Mr. Smith is expecting you at 3 o’clock. 史密斯先生?#21364;?#30528;你三点钟到来。
24、extremely
使用频率非常高,不亚于very,这个东西extremely expensive。
The speech the blind girl gave this evening was extremely moving.
今晚那个盲的女孩的演讲非常感人。
25、film
1、电影。最常见用语。
2、胶卷。
ran out of film 胶卷用完;a roll of film 一卷胶卷;develop the film冲洗胶卷,说成wash就完蛋了。
3、?#32435;恪?
film the river bank ?#32435;愫影?#26223;致
26、gains and losses
得与失。
Think about the gains and losses before you make the decision.
在你做出决定之前,一定要好好想想得与失。
27、give
1、give sb a ride 请某人搭便车
Could you give me a ride to school tomorrow? 你明天能载我一程去学校吗?
2、give sb a hand 帮助某人
Can you give me a hand, Mike? 麦?#32781;?#20320;能帮我一下吗?
3、give sb a ring 打电话给某人
I need to give Mum a ring and tell her I will not be back for dinner.
我要给妈妈打电话告诉她不回去吃晚饭了。
28、go
1、go broke 破产;身无分文
2、go for a ride ?#39034;低?#20986;
My sister wanted to go for a ride around town. ?#19994;?#22992;姐想乘车去镇上转一转。
3、go Dutch 各付各的
4、go ahead 向前进;继续下去
Go ahead, please. 请继续向前进。
5、go on forever 永?#37117;?#32493;下去
Mrs. Lung’s briefing seems to go on forever. 郎女士的演说似乎没完没了。
6、go against 不顺心
Oh, yes, but not a thing to go against me.
哦,是啊,没有什么不顺心的事情发生在我身上。
7、go over 复习,温习
I’ve have to go over my notes for tomorrow’s midterm.
?#20063;?#24471;不为明天的期中考试复习笔记。
29、item
1、物品。I want to move a few heavy items into the car. 我想把一些很重要的东西搬进车里。
2、项,东西。如果填表(fill in a form),就必然有many items to write。
3、指代工作。
What about a cup of coffee before we move onto the next item?
在进入下一个议程前要不要来杯咖?#21462;?
/P>
1、表方位。
Let’s go to the restaurant across the street and get something to eat.
让我们去街对面的餐馆买些吃的。
2、表动作,穿越。
You must go across the bridge and then turn right.
你必须先过?#29275;?#28982;后再往?#22812;鍘?
2、age
1、年龄。最一般的表达。在此不赘述。
2、衰老。
the aging people = the old people
现代社会出现越来越?#29616;?#30340;aging problem(人口老龄化问题)等。
3、all
1、shake all over 浑身颤抖
2、all of a sudden 突然地
All of a sudden, I remembered her name. 我突然想起了她的名字。
3、by all means 一定
I’ll come by all means. 我一定会来的。
4、all night long 整晚
My present neighbor plays piano all night long. 我现在的邻居整晚都弹?#26234;佟?
4、apply
这里我们详细串联一下在听力考试中涉及到的与求职相关的短语。
apply for(申请),这是工作的第一步;?#28909;?#35201;申请,必然需要递交letter of application(求职信),只要你足够confident about yourself,就有可能获得job interview(工作面试)的机会。是否能够give a good impression(留个好印象)给主管,那就得看你个人犄造化了。
有些工作岗位会require much traveling,(要求经常出差)还有些工作,做不了多久就会希望find a way out(?#19994;?#20986;路)。
正所谓城里城外,各有风光。没工作的人想工作,有工作的人又烦工作。
5、as
1、作为,当作。
I am working as his teaching assistant. 我作为他的助教进行工作。
2、as…as 就像……一样
I’ve heard that he is as well-known as Johnson herself. 我听说他跟?#24049;?#29983;本人自己一样著名。
I don’t think it would be as boring as working in an office.
?#20063;?#19981;认为这会跟在办公室工作一样枯燥。
It wasn’t as easy as I had thought. 这不像我想的那么简单。
It’s not as bad as it looks. 这并不像看上去的那么糟糕。
Is that optional course as hard as everybody says?
那个选修?#25569;?#30340;就像每个人说的那样难吗?
3、as far as I know 据我所知
As far as I know, whether there’ll be such a trip is yet to be decided.
据我所知,是否有这么一趟旅行?#24418;?#20915;定。
As far as I know, he works until midnight every day.
据我所知,他每天都工作到半夜。
4、as well 也
If the weather is this hot tomorrow, we may as well give up the idea of playing tennis outside.
如果明天温度还是这么高,我们也可能放弃到户外进行比赛的主意。
1、as soon as 一……就,尽快
I will do that for you as soon as I have fixed the machine.
一修好机器我就会尽快为你完成那个工作。
6、awfully
非常地,相当地。在口语中用于表程度的比例十分高。
awfully nervous 相当紧?#29275;籥wfully cold 相当冷;awfully sorry 十分抱歉
Tom looks awfully nervous. ?#28389;?#30475;上去相当紧张。
I am awfully sorry. I didn’t mean to hurt you. 十分抱歉。?#20063;?#24819;伤害你的。
7、be bound to
肯定,注定
The movie starts in 5 minutes and there’s bound to be a long line.
电影还有5分钟就开始了?现在那里肯定排着长?#21360;?
8、be tired of
厌?#22330;?#24403;一个人感到厌烦的时候,也是最容易lose one’s temper(生气)的时候。
I’m tired of movies about romantic stories. 我已经?#27807;?#21388;烦了电影中的浪漫故事。
9、be worn out
1、筋疲力尽,这个表达不太正式,多用于口语。
I’m usually worn out at the end of the day. 在一天快结束时我时常觉得很累。
2、破旧不堪。
My soles were worn out after a long time trip.经过长时间的旅行,?#19994;男?#24213;已经破旧不堪。
10、better
1、’d better 最好是
I’d better read one of the articles for the class. 我最好还是为上?#21619;?#31687;文章准备一下。
I think you’d better find another partner. 我想你最好还是另找一个搭档吧。
2、make it better 让……更好
I’d rewrite the last two paragraphs to make it better. 我已经重写了最后两段以使它更好。
3、be better 更好些
I told you it would be better for you if you took fewer courses during the first semester.
我告诉过你如果你在第一个学期少选一些课程会比较好一些。
11、bill
1、账单,买单。
I will pay the bill this time because last time you did it. 这次我来买单,因为上次是你。
2、提案。
We all passed the bill on yesterday’s board meeting.
在昨天的董事会上我们全票通过该提案。
3、?#22870;摇?
Here’s a 10-dollar bill. Give me two tickets for tonight’s show please.
这是一张10美元的?#22870;遥?#35831;给我两张今晚演出的?#20445;?#35874;谢。
12、book
1、书。本意,简单名词。
2、预定,订购。 be booked up 被预定空了;booking office 售票处
All the morning flights have been booked up. 所有明早的飞机票都预定光了。
13、briefing
1、简介。会议之前,总要有一个项目叫做Give a briefing.
Mrs. Lung’s briefing seems to go on forever.Lung女士的简报似乎没完没了。
2、news / press briefing 新闻发布会
14、change
1、改变,更改。这是?#20040;?#30340;基本意思,看两个例子回顾一下。
I’d love to see a different type of movie for a change. 我想换换口味,看场不同类型的电影。
I’ll have to get my ticket changed. 我必须得更改?#19994;?#31080;。
2、零钱。这是在口语中经常使用的意思。
Two tickets and here’s a dollar forty cents change. 这是两张票以及一美元四十美分的找零。
Jane, do you have some change? I have to make a call on the pay phone.
Jane,你有零钱吗?我想在公用电话亭打个电话。
15、check
1、检查。基本意思。check our baggage 检查行李
Could you check for me who borrowed it? 你能帮?#20063;?#26597;是谁借走了吗?
Did you check the power plug and press the play button?
你是否检查了电源插头并按了播放键?#22235;兀?
2、登机台。check-in counter
Is this the check-in counter for Flight 914 to Los Angeles?
这是飞往洛杉矶的914号航班的登机台吗?
3、询问。check on it 问问看
Maybe I should call to check on it. 也许我应?#20040;?#20010;电话问问看。
4、支票。
Sign the check. 签这张支票。
16、copy
1、一本,一份。a copy of 口语中经常使用。
I’d like to buy a copy of Professor Franklin’s book On American Culture.
我想买本富兰克林教授写的关于美国文化的书。
Would you like a copy of professor Smith’s article?
你想要份史密斯教授的文章吗?
2、?#20174; ?#31616;单动词。
Could you copy this article for me? 你能为我?#22870;?#19968;下这篇文章吗?
17、count
1、数数。
She is counting the days. 她每天都在数着日子。
2、指望。count on 依赖
We’ll have to count on good weather. 我们不得不指望一个好天气。
18、cover
1、封面。hard cover 精装书,与hard back book同意。另外,每个娱乐杂志的封面?#27982;?#19981;了会有一位漂亮时尚的cover figure(封面人物)。
The hard cover is on sale for the same price as the paperback this week in the bookshop.
在书店,这些精装本与?#38454;?#26412;价格相同。
2、读完,完成。
I think we’ve covered everything.我认为我们完成所有事情了。
I just covered a few chapters which interested me most. 我只读完了自己最?#34892;?#36259;的几章。
19、crossword puzzle
纵横字谜,一种填字游戏。既可以entertain oneself(自我娱乐),也是一种不错的智力训练。
This is not a game. It’s only a crossword puzzle that helps increase my vocabulary.
这不是游戏。这只是可以帮助我提高单词量的一种纵横字谜。
20、drama
戏剧。这是一种西方的艺术形式。四级听力中曾经多次出现。其他的艺术形式还有TV play(电视剧),soap opera(?#35797;?#21095;),concert(音乐会)……
Some people just can’t seem to appreciate real-life drama.
有些人似乎不?#25954;?#27427;赏真实生活?#21335;?#21095;表演。
21、drop
1、?#33688;謾rop by
I wonder if you can drop by tomorrow evening.我想知道你能否在明晚过来。
1、载人一程。
I’m going home, but I can drop you at the supermarket. 我要回家,但我可以载你到超市。
2、忘掉,放弃。drop it
We can drop it this time. But don’t do it again. 这次我们可以算了,但下次不要再犯。
I have to drop it this time. 我这次不得不放弃。
22、drunk driving
酒后驾驶。在四级听力中出现,一般都是作为traffic accident(交通事故)的主要原因之一。
I think it’s high time we turned our attention to the danger of drunk driving now.
我认为这是我们必须重视酒后驾驶的危?#25307;?#30340;时候了。
23、expect
?#25954;狻?#26399;待,期望”。
Nobody expects you to be a superstar. 没有人指望你会成为超级明星。
引申意思为“?#21364;?#39044;期”。
The lecture was much more difficult to follow than I had expected.
这个演讲比?#20197;?#26399;的要难懂多了。
Mr. Smith is expecting you at 3 o’clock. 史密斯先生?#21364;?#30528;你三点钟到来。
24、extremely
使用频率非常高,不亚于very,这个东西extremely expensive。
The speech the blind girl gave this evening was extremely moving.
今晚那个盲的女孩的演讲非常感人。
25、film
1、电影。最常见用语。
2、胶卷。
ran out of film 胶卷用完;a roll of film 一卷胶卷;develop the film冲洗胶卷,说成wash就完蛋了。
3、?#32435;恪?
film the river bank ?#32435;愫影?#26223;致
26、gains and losses
得与失。
Think about the gains and losses before you make the decision.
在你做出决定之前,一定要好好想想得与失。
27、give
1、give sb a ride 请某人搭便车
Could you give me a ride to school tomorrow? 你明天能载我一程去学校吗?
2、give sb a hand 帮助某人
Can you give me a hand, Mike? 麦?#32781;?#20320;能帮我一下吗?
3、give sb a ring 打电话给某人
I need to give Mum a ring and tell her I will not be back for dinner.
我要给妈妈打电话告诉她不回去吃晚饭了。
28、go
1、go broke 破产;身无分文
2、go for a ride ?#39034;低?#20986;
My sister wanted to go for a ride around town. ?#19994;?#22992;姐想乘车去镇上转一转。
3、go Dutch 各付各的
4、go ahead 向前进;继续下去
Go ahead, please. 请继续向前进。
5、go on forever 永?#37117;?#32493;下去
Mrs. Lung’s briefing seems to go on forever. 郎女士的演说似乎没完没了。
6、go against 不顺心
Oh, yes, but not a thing to go against me.
哦,是啊,没有什么不顺心的事情发生在我身上。
7、go over 复习,温习
I’ve have to go over my notes for tomorrow’s midterm.
?#20063;?#24471;不为明天的期中考试复习笔记。
29、item
1、物品。I want to move a few heavy items into the car. 我想把一些很重要的东西搬进车里。
2、项,东西。如果填表(fill in a form),就必然有many items to write。
3、指代工作。
What about a cup of coffee before we move onto the next item?
在进入下一个议程前要不要来杯咖?#21462;]>
<![CDATA[怎样写好大学英语四级作文之短文写作]]> Thu, 06 Oct 2005 02:14:00 GMT   新的《大学英语教学大纲》对写作提出了新的、具体的要求,分为基本要求和较高要求。

  基本要求是:

  “能就一定的话题和给定的提纲写短文,能写信和便条,表达意?#35760;?#26970;,无重大语?#28304;?#35823;。能在半小时内写出120-150词的短文。

  较高要求是:

  能就与课文难度相仿的阅读材料回答问题,写提纲和摘要,能就一定的话题和给定的提纲、表格或图示写短文,能写日常应用文(如信函、简历等),内容完整,条理清楚,文理通?#22330;!?#33021;在半小时内写出150-180词的短文。”

  由于种种原因,学生的写作训练不够,导致学生写出的作文主要存在以下问题:

  1. 内容贫乏,知识面窄,想象不丰富。

  2. 文章结构紊?#36965;?#21477;与句之间、段与段之间缺乏逻辑关系,中心不突出。

  3. 语言不地道,文章中满是汉语式、翻译式的句子,且句型单调。

  4. 语言贫乏,缺乏美感,没有吸引力。

  大学英语四级考试的作文要求在应试者在30分钟内写出一篇不少于100字的文章。这对于基础较差的应试者有一定的难度,因此学习并掌握一定的?#35760;桑?#23545;我们写出高分作文是有帮助的。我们应尽力做到以下几点:

  1. 改变一个传统观念

  在中学阶段,用母语写作的中学生会运用一些写作?#35760;桑?#20197;求文章新颖、别致,但若将此观念引用到大学英语四级考试作文中来,效果可能相反。原因主要有:

  1) 汉英两种语言的差异很大,汉语属分析性语言,注重意合,强调语言的含蓄性;英语属综合性语言,注重型合,强调语言的直?#26377;浴?#22240;而,文章开门见山,更符合英语习惯。

  2) 《大学英语教学大纲》关于四级写作的要求是培养学生初步的写作能力。具体体现在四个方面:切题与否,内容表达清楚与否,文字通顺连贯与否,语?#28304;?#35823;多与否。由此看来,生动的语言还不是四级作文考察的重点。

  3) 追求构思新?#20445;?#24067;局巧妙,语言生动,若没有较强的英语语言驾驭能力,很容?#30528;?#39064;,或者思想表达不清,实在是得不偿失。

  因此,四级作文的应试者的注意力应放在切题,以及清楚、准确表达思想上。这种认识,一定先要在观念上确立起来。

  2. ?#31169;?#20316;文题型特点

  从1988年6?#29575;?#34892;大学英语统测以来,所有的作文试题形式都是命题作文。其中前四次的作文属带主题句的命题作文。也就是:既有标题,又分别给出三个段落的主题句。而从1990年6月开始,作文命题基本上为带提示句的命题作文,即给出标题,同时对作文的三段正文分别给予内容提示,而不再给出主题句。文体多是议论文,主要向读者阐述观点,表达见解。而且四级作文不必象一般文章那样有起?#32423;巍?#20027;体部分和结尾段之类的完整结构,只要求依照作文题意及每段提示,写出不少于100字的三段式短文就可以了。

  3. 把握5个关键步骤

  由于带提示句的命题作文比带主题句的命题作文除了多一步拟主题句之外,其他步骤均相同,这里我们以带提示句的命题作文为例来进行分析。

  1) 认真审题,明确三方面问题

  文章切题,是写好文章最重要的前提。如果文章跑题,即使内容丰富,语言生动流畅,得分也不会高。因此,审好题,审清题在很大程度上关系到整篇文章的成败,绝不可以掉以轻心。

  审题,不仅要分析题目,还要结合给出的提示句,首先要明确文章要写的内容,即文章要围绕什么主题来写,这是保证整篇文章切题的关键;其次,确定文章所需的主语人称,人称混乱是中国学生常犯的一个毛病,而在审题阶段确定人称是避免文章人称混?#19994;?#26377;效途径?#22351;?#19977;,注意文章对动词的时态、语气有无特殊要求。

  比如,96年1月四级考试作文标题为"What would happen if there were no power"。如果只看标题,就无法确定文章的主题内容。因为"power"一词含义广?#28023;?#26377;权利、政权、电力、能力、体力、精力等许多意思。这里"power"究竟是什么意思?#20800;?#36825;就要结合提示句来看了。文章各段的提示句分别为:

  1. Ever since early this century, electricity has become an essential part of our modern life;

  2. If there were no electric power---

  3. Therefore--

  结合提示句,首先可以确定文章的主题内容是写如果没有电,会发生什么事情,会对人们和社会产生什么影响。其次,文章的主语人称,可以选we,也可以选people,但二者必须确定其一,不宜混用。第三,要注意文章第二段需用虚拟语气,这是一个特殊之处,绝不可忽略。假如应试者把这种假设写成真实情况,即没有用虚拟语气,文章写得再好也不会得高分。?#30452;?#22914;,99年1月考题:

  Title: Don't Hesitate to Say No

  Outline:

  1. 在有人要求帮忙时,什么时候应?#30431;?#19981;?

  2. 为什么有人在?#30431;?#19981;的时候却不说不?

  3. ?#30431;?#19981;却没说不的坏处。

  看到题目时,我们就会想到why and when之类的问题,那也就是文中想要论述的问题。这样就能对全文的构思做到心中有数。

  再比如,标题是"Make the Most of School Days",各段提示分别为:

  1. 为什么上学;

  2. 在校时应与老师接触;

  3. 在校时只钻书本或置学习于不顾都不好,

  综合标题和提示我们可确定:首先,文章主题内容是关于要充分利用学校的大好时光。其次,文章主语可选we,也可选students,但二者不可混用。第三,文章宜用现在时完成。

  2) 扩展提示句,草拟提纲。

  草拟提纲时,要紧紧围绕提示句,尤其是提示句的关键词,尽量多地扩展提示句所提供的信息,从而基本构筑出文章的框架。在扩展提示句时,为了避免段落内容跑题,要从提示句中的关键词出发,围绕关键词开拓思路,发挥联想,记录下所联想到的东西:可以是句子,也可以是词组;可以是英语,也可以是汉语。总之,这个阶段要思维敏捷,动作迅速。我们仍以"Make the Most of School Days"为例。

  第一段提示句为“为什么要上学?#20445;?#22260;绕上学的目的,可扩展出learn knowledge,学习如何与他人相处,完善自我,成为对社会有用的人等。

  第二段,可以扩展出为什么要与老师多接触(老师博学,多识经验丰富),多与老师接触的益处(学到更多方面知识,有利于自己成长的知识和技能)。

  第三段,提示句为"在校时只钻书本,或置学习于不顾不好",围绕不走两个极端,可自然而然地想到为什么走两个极端都不好。(若光有书本知识,而缺少处理人?#20351;?#31995;的技能以及其它方面的知识和经验,会使书本知识难以充分发挥;若缺少必要的书本知识,也难以胜任很多对知识要求较高的工作。)这样一个三段式的作文提纲就构筑起来了。构思时要带着题目去判?#32454;鞫我?#26159;否能作为该段的主题句,如果可能的话,还要尽量找出其中的关键字眼。

  我们再来看一个例题?#28023;?8年1月4、6级考题)

  Title: Fake Commodity

  Outline:

  1. 假冒伪劣产品在当今社会为什么如此盛行?

  2. 假冒伪劣产品对社会和个人?#24515;?#20123;损害。

  3. 你的观点。(四级中没有列出这一?#25105;猓?/P>

  本文中,第一段中的关键字是“为什么、盛?#23567;保?#31532;二段中的关键字是“社会、个人、损害”。在看?#25105;?#26500;思的过程中可以在这些词下划线以示注意。在列提纲时一定要在题目的指导下把握文章的重心,同时也要考虑段与段之间的过渡。在列提纲之前可以针对?#25105;?#20013;的关键词提"WH"问题。不过,有时?#25105;?#26412;身就是问句,可直接回答。

  本文可能的提纲:

  1. cheap comparably, price gap; don't like filing claims; market systems

  2. fake appliance, cause fire, lose money; fake medicine

  3. realize the worst result, resist

]]>
使命召唤ol停运公告
途游单机麻将老版本 彩名堂官网免费下载 电子mg卡图 秒速赛结果 极速时时开奖直播网 内蒙古11选5app 3d试机号金码号近30期 云南十一选五信息网 河南481走势图今天77期 时时个位杀号100%